Psychische zorg Behandeling


Het programma psychische zorg biedt u vele vormen van hulp aan, waaronder individuele begeleiding,  groepstherapie, internetbehandelingen en zo nodig medicatie. De praktijkondersteuner GGZ en uw huisarts kunnen u hierover informeren.

Positieve gezondheid

In het programma gaan we ervan uit dat mensen met chronische en/of psychische klachten kunnen leren om zich aan te passen aan veranderingen in hun leven. Dat noemen we positieve gezondheid en dat is meer dan geen klachten of problemen hebben.

Online behandeling- Minddistrict

Bij de behandeling van uw psychische klachten kunt u ondersteund worden middels Minddistrict. Dit is een online platform voor mensen met psychische klachten. Een groot voordeel van online behandelen is dat u vanuit huis, op het moment dat u het beste uitkomt, kunt werken aan herstel.

Wat kan ik ermee doen?

Vanuit huis kunt u via Minddistrict online informatie nalezen over uw klachten, een dagboek bijhouden, oefeningen uitvoeren en online gesprekken met u behandelaar voeren. U krijgt informatie en adviezen waarmee u aan de slag kunt. Uw behandelaar kan uw reacties inzien en indien nodig reageren, waardoor u ook op afstand begeleid wordt.

Hoe kan ik starten?
 
De praktijkondersteuner GGZ maakt een account voor u aan in Minddistrict. Via een link krijgt u toegang tot de online behandelomgeving. Uw gegevens zijn alleen door u en de behandelaar die u gekoppeld heeft te zien.

Trainingen

SGE biedt verschillende trainingen aan om u te helpen bij uw psychische klachten, zoals:

  • Mindfulness
  • Omgaan met paniekaanvallen
  • Cognitieve therapie
  • Omgaan met spanningsklachten
  • Mentaal fit
  • Runningtherapie

Uw zorgverlener zal in overleg met u bekijken of één van deze trainingen voor u passend is.

 Klik hier voor meer informatie over de trainingen

Vragenlijsten als onderdeel van uw behandeling

Tijdens de behandeling krijgt u geregeld een vragenlijst toegestuurd waarin u aangeeft welke klachten u ervaart. Op deze wijze houden we samen met u goed in de gaten of uw klachten verminderen, hetzelfde blijven of verslechteren, zodat uw behandeling optimaal blijft verlopen.

Uitgelicht
Online uw medische gegevens bekijken
Online uw medische gegevens bekijken
Geplaatst: 30 juli 2020

Het advies is nog steeds om niet zomaar naar het centrum te komen. Neem altijd eerst telefonisch contact op. In de centra wordt 1,5 meter afstand gehanteerd. Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen adviseren wij, zeker nu, gebruik te maken van de digitale mogelijkheden van het centrum.

Verstandig zonnen
Verstandig zonnen
Geplaatst: 30 juli 2020

Met mooi weer is het belangrijk verstandig te zonnen! Wij hebben (in samenwerking met Thuisarts) tips voor u op een rij gezet.

Volg je zorg
Volg je zorg
Geplaatst: 29 juli 2020

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zorg dat u niet voor verrassingen komt te staan als u plotseling op de huisartsenpost of Spoedeisende Hulp zit: Volg je zorg!