Kwetsbare ouderen Behandeling


Ouderdom komt met gebreken. Maar u kunt wel ondersteund worden. Door te zorgen dat de behandeling en begeleiding goed op elkaar worden afgestemd en rekening te houden met mantelzorg, kan een kwetsbare oudere langer zelfstandig in de eigen omgeving blijven wonen.

Behandelplan

In nauw overleg met de oudere en de meest betrokken mantelzorg stellen we een persoonlijk behandelplan op: het individuele zorgplan. In dit behandelplan staat concreet welke zorg en ondersteuning de oudere belangrijk vindt, wat de oudere met de mantelzorg zelf kan doen en welke begeleiding nodig is. Mijn GezondheidsPlatform helpt u hierbij.

Ook de veiligheid in en om huis is van belang voor een kwetsbare oudere.

Fysieke, psychische en sociale factoren

In het zorgprogramma is aandacht voor zowel de fysieke, als ook de psychische en sociale factoren die van invloed kunnen zijn op de kwetsbaarheid van ouderen. Ook een tekort aan sociale contacten vergroot de kans op negatieve gezondheidsuitkomsten (functiebeperkingen, opname). Door middel van overleggen met meerdere betrokken zorgverleners samen met de oudere zelf en zijn/haar mantelzorg komt dit aan bod.

Medicijnen

De ouderen in het zorgprogramma gebruiken vaak meerdere medicijnen en kunnen hierbij problemen ervaren. Een medicatiebeoordeling is onderdeel van het zorgprogramma.

Meer informatie over medicijnen en ouderen.
Uitgelicht
NHG lanceert GPinfo.nl
NHG lanceert GPinfo.nl
Geplaatst: 24 september 2020

NHG lanceert GPinfo.nl, de Engelstalige versie van Thuisarts.nl. Het is een pilot met als doel om te ervaren wat de impact is van het meertalig aanbieden van informatie die nu te vinden is op Thuisarts.nl. NHG has launched GPinfo.nl, the English version of Thuisarts.nl. The aim of this pilot is to experience the impact of the multilingual provision of information that can now be found on Thuisarts.nl.

Stoptober: Stoppen met roken in oktober
Stoptober: Stoppen met roken in oktober
Geplaatst: 21 september 2020

Op 1 oktober begint de actie Stoptober weer. Nederland wordt opgeroepen om 28 dagen lang te stoppen met roken. Tienduizenden mensen doen mee aan dit Nationale Stopmoment. SGE steunt deze actie van harte! Doet u ook mee? Stoptober is a yearly initiative to help people stop smoking for 28 days during the month of October. Join this challenge!

Griepvaccinatie en corona
Griepvaccinatie en corona
Geplaatst: 14 september 2020

De griepvaccinatie wordt dit jaar door corona op een andere manier georganiseerd. This year the flu vaccination is organized differently due to corona.