Kind en Jeugd Behandelteam


De eerste persoon in het behandelteam bent u zelf. SGE vindt het belangrijk dat u een actieve rol heeft in de zorg voor uw kind of jongere. Dit noemen we zelfmanagement. U denkt en beslist altijd zelf mee.

Daarnaast zijn de huisarts, de praktijkondersteuner Jeugd GGZ, de psycholoog Kind en Jeugd en diverse andere zorgverleners betrokken in het behandelteam. Zij informeren en adviseren u over het plan van aanpak en de behandelmogelijkheden. U kiest samen met uw kind of jongere zelf welke zorg u belangrijk vindt, wat u er zelf aan wilt doen en welke begeleiding u nodig heeft.

Welke zorgverleners werken met u en uw kind of jongere samen in het zorgprogramma?

  • Huisarts: stelt samen met POH Jeugd GGZ vast welke zorg, ondersteuning of diagnostiek uw kind nodig heeft. De huisarts blijft nauw betrokken bij alle zorg die aan uw kind wordt verleend.
  • Praktijkondersteuner Jeugd (POH Jeugd): is uw eerste aanspreekpunt binnen het programma. Hij/zij formuleert de hulpvraag en gaat ermee aan de slag. De POH Jeugd GGZ kan zelf kortdurend behandelen en coördineert de zorg die nodig en passend is

  • Psycholoog Kind en Jeugd: Een psycholoog Kind en Jeugd kan door de POH jeugd GGZ worden gevraagd om advies, om (aanvullende) diagnostiek uit te voeren of om verdere behandeling te verzorgen.

De POH kan met uw toestemming samenwerking zoeken met een van de volgende instanties of zorgverleners voor advies, afstemming of verwijzing:
• Kinderarts
• Kinderpsychiater
• Sociale wijkteams
• Jeugdgezondheidszorg (JGZ/ consultatiebureau)
• GGD
• Scholen
• Verslavingszorg
Uitgelicht
NHG lanceert GPinfo.nl
NHG lanceert GPinfo.nl
Geplaatst: 24 september 2020

NHG lanceert GPinfo.nl, de Engelstalige versie van Thuisarts.nl. Het is een pilot met als doel om te ervaren wat de impact is van het meertalig aanbieden van informatie die nu te vinden is op Thuisarts.nl. NHG has launched GPinfo.nl, the English version of Thuisarts.nl. The aim of this pilot is to experience the impact of the multilingual provision of information that can now be found on Thuisarts.nl.

Stoptober: Stoppen met roken in oktober
Stoptober: Stoppen met roken in oktober
Geplaatst: 21 september 2020

Op 1 oktober begint de actie Stoptober weer. Nederland wordt opgeroepen om 28 dagen lang te stoppen met roken. Tienduizenden mensen doen mee aan dit Nationale Stopmoment. SGE steunt deze actie van harte! Doet u ook mee? Stoptober is a yearly initiative to help people stop smoking for 28 days during the month of October. Join this challenge!

Griepvaccinatie en corona
Griepvaccinatie en corona
Geplaatst: 14 september 2020

De griepvaccinatie wordt dit jaar door corona op een andere manier georganiseerd. This year the flu vaccination is organized differently due to corona.