Gezond voor Hart en Vaten Leefstijlbegeleiding


Online leefstijlbegeleiding

Er zijn er veel factoren die een negatieve invloed kunnen hebben op het gevoel van gezond en gelukkig zijn. Denk bijvoorbeeld aan werkstress, slecht slapen, piekeren, drukte en weinig beweging. Bovendien nemen de alledaagse bezigheden vaak veel tijd in beslag, waardoor het lastig kan zijn om energie te steken in een gezonde leefstijl. Daarnaast heeft momenteel het virus Corona ook een invloed op ons welbevinden.

Online begeleiding kan u helpen met een gezonde leefstijl. Zo kunt u een gezonder voedings- en bewegingspatroon ontwikkelen, meer rust creëren, een goed slaappatroon aanleren, en nog veel meer! Er zijn verschillende sites en apps die hiervoor gebruikt kunnen worden.

Wij raden de volgende websites en apps aan:

  • Samengezond: www.samengezond.nl en/of de samengezond-app. Via deze site en app kunt u een vragenlijst invullen die u inzicht geven in de ‘pijlers’ van uw gezondheid. Afhankelijk van de uitkomst hiervan en/of van uw interesse kunt u vervolgens informatie en begeleiding krijgen over uiteenlopende onderwerpen. Denk aan: gezonde voeding, balans in privé en werk, beweging, etc. U kunt informatie lezen maar ook contact met een coach/online zorgprofessional krijgen. Verder kunt u werken aan een weekdoel waarmee u, als de doelen behaald worden, punten kunt verzamelen en een beloning kunt verdienen.
  • Fitcoin app: Bij de fitcoin app verdien je virtuele punten (coins) door te bewegen (fietsen of wandelen) of deelname aan bepaalde (sociale) activiteiten. De Fitcoins kun je uitgeven aan allerlei gezonde producten of diensten in regio Eindhoven. Denk hierbij aan zwembadkaartjes, kaartjes voor het Parktheater, sla van Duurzame kost en nog veel meer. Op het moment is deze app alleen te gebruiken voor bewoners van de volgende wijken in Eindhoven: Gestel, Stratum en de Achtste Barrier. Eindhoven Vitaal werkt er aan om het gebied van deze app verder uit te breiden.
  • Green habit: Met Greenhabit maak je (m.b.v. een app) een 12-weekse vitaliteitsreis samen met een buddy uit je prive omgeving. Je  kan werken aan doelen zoals gezonder eten, meer rust, meer energie, meer balans, meer bewegen, gewichtsafname herstel of revalidatie. Naast dagelijkse uitdagingen zijn er weekthema’s. Beloningen zorgen voor extra motivatie.
  • Voedingscentrum: www.voedingscentrum.nl of apps zoals ‘mijn eetmeter’ en de ‘kies ik gezond’.
  • Informatie via thuisarts.nl: www.thuisarts.nl. Hier vind u informatie over uiteenlopende gezondheidsproblemen met daarbij ook tips en adviezen over het omgaan met die problemen. De informatie is goedgekeurd door het Nederlands Huisartsen Genootschap en daarmee zeer betrouwbaar.
Uitgelicht
Koninklijke onderscheiding voor Ed Berends
Koninklijke onderscheiding voor Ed Berends
Geplaatst: 1 oktober 2021

Huisarts Ed Berends (66) is vrijdag bij zijn afscheid als huisarts en lid Raad van Bestuur van SGE benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de Koninklijke Onderscheiding van locoburgemeester Renate Richters van de gemeente Eindhoven.

Overleven na overlijden – 6 daagse voor weduw-ouders
Overleven na overlijden – 6 daagse voor weduw-ouders
Geplaatst: 27 september 2021

Uw partner is overleden, u blijft achter met uw kind(eren). Hoe weeft u dit verlies in uw leven? En hoe doen uw kinderen dat? Hoe veranderen de dynamieken in het gezin? In duizenden contexten van het dagelijks leven is uw verlies voelbaar en zoekt u een nieuwe weg.

Heeft u al toestemming gegeven?
Heeft u al toestemming gegeven?
Geplaatst: 6 september 2021

Uw medische gegevens beschikbaar bij spoed? Wel zo’n veilig idee. Give permission to share your medical records.