Zelf bloeddruk meten en doorgeven

U meet zelf thuis uw bloeddruk. Bijvoorbeeld omdat u een hoge bloeddruk heeft en/of hier medicijnen voor slikt. Of omdat u hart- en vaatziekten wilt voorkomen. Een goede bloeddruk is immers van groot belang voor een gezond hart en gezonde vaten. Wanneer u, uw bloeddruk op de juiste manier meet, volgens de gegeven instructies, geeft dat betrouwbare informatie over uw gezondheid en inzicht voor een eventuele behandeling. 
De bloeddrukmetingen geeft u vervolgens door aan uw zorgverlener via de app ‘IkBenVIP’ op uw smartphone of tablet.

Meer informatie over waarom en hoe de bloeddruk te meten vindt u hier en over de app IkBenVIP vindt u hier.

Voor het meten van uw bloeddruk en pols bieden wij u meerdere alternatieven:

  1. U heeft zelf al een bloeddrukmeter. U kunt u hier de betrouwbaarheid checken.
  2. Door deel te nemen aan de groepsbijeenkomsten Gezond voor Hart en Vaten ontvangt u (gratis) een bloeddrukmeter. Naast het thuis meten krijgt u informatie in de bijeenkomsten wat u kan doen om meer grip te krijgen op uw verhoogd risico op een hart- en vaatziekte.
  3. U kunt gebruik maken van een leenmeter van het gezondheidscentrum.
  4. U kunt een afspraak maken in het gezondheidscentrum om uw bloeddruk te laten meten door een assistente.
  5. U kunt via uw praktijkondersteuner een bloeddruk meter aanschaffen die van goede kwaliteit is. Voor patiënten bieden we de bloeddrukmeter aan tegen gereduceerd tarief.

De bloeddrukmeter die u in onze centra kunt aanschaffen is de Microlife Bloeddrukmonitor incl IHB technologie (BPA1 EASY). Via de praktijkondersteuner in het gezondheidscentrum kunt u deze kwalitatief goede meter aanschaffen voor een aantrekkelijke prijs van € 25,00 (reguliere prijs € 40,00-€ 50,00).

Uitgelicht
Koninklijke onderscheiding voor Ed Berends
Koninklijke onderscheiding voor Ed Berends
Geplaatst: 1 oktober 2021

Huisarts Ed Berends (66) is vrijdag bij zijn afscheid als huisarts en lid Raad van Bestuur van SGE benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de Koninklijke Onderscheiding van locoburgemeester Renate Richters van de gemeente Eindhoven.

Overleven na overlijden – 6 daagse voor weduw-ouders
Overleven na overlijden – 6 daagse voor weduw-ouders
Geplaatst: 27 september 2021

Uw partner is overleden, u blijft achter met uw kind(eren). Hoe weeft u dit verlies in uw leven? En hoe doen uw kinderen dat? Hoe veranderen de dynamieken in het gezin? In duizenden contexten van het dagelijks leven is uw verlies voelbaar en zoekt u een nieuwe weg.

Heeft u al toestemming gegeven?
Heeft u al toestemming gegeven?
Geplaatst: 6 september 2021

Uw medische gegevens beschikbaar bij spoed? Wel zo’n veilig idee. Give permission to share your medical records.