Hart- en vaatziekten Gezond voor Hart en Vaten


Wat kunt u zelf doen om het risico op hart- en vaatziekten te verlagen?

Met gezonder leven verlaagt u uw risico op hart- en vaatziekten. Gezonder leven kan voor u betekenen dat u bepaalde gewoontes gaat veranderen.

In onze regio is een programma ontwikkeld door de samenwerkende huisartsenpraktijken voor mensen met een verhoogd risico op hart- en vaatproblemen.

Groepsbijeenkomst Gezond voor Hart en Vaten
De groepsbijeenkomsten van het programma ‘Gezond voor Hart en Vaten’ worden begeleid door een leefstijlcoach en bestaat uit 4 bijeenkomsten.
Heeft u interesse in deelname aan de groepsbijeenkomsten? Klik op de onderstaande button om u aan te melden:


Cursussen die kunnen helpen met een gezonde leefstijl:

Online leefstijlbegeleiding
Er zijn er veel factoren die een negatieve invloed kunnen hebben op het gevoel van gezond en gelukkig zijn. Denk bijvoorbeeld aan werkstress, slecht slapen, piekeren, drukte en weinig beweging. Bovendien nemen de alledaagse bezigheden vaak veel tijd in beslag, waardoor het lastig kan zijn om energie te steken in een gezonde leefstijl. Daarnaast heeft momenteel het virus Corona ook een invloed op ons welbevinden.

Online begeleiding kan u helpen met een gezonde leefstijl. Zo kunt u een gezonder voedings- en bewegingspatroon ontwikkelen, meer rust creëren, een goed slaappatroon aanleren, en nog veel meer! Er zijn verschillende sites en apps die hiervoor gebruikt kunnen worden.

Wij raden de volgende websites en apps aan:

  • Samengezondwww.samengezond.nl en/of de samengezond-app. Via deze site en app kunt u een vragenlijst invullen die u inzicht geven in de ‘pijlers’ van uw gezondheid. Afhankelijk van de uitkomst hiervan en/of van uw interesse kunt u vervolgens informatie en begeleiding krijgen over uiteenlopende onderwerpen. Denk aan: gezonde voeding, balans in privé en werk, beweging, etc. U kunt informatie lezen maar ook contact met een coach/online zorgprofessional krijgen. Verder kunt u werken aan een weekdoel waarmee u, als de doelen behaald worden, punten kunt verzamelen en een beloning kunt verdienen.
  • Fitcoin app: Bij de fitcoin app verdien je virtuele punten (coins) door te bewegen (fietsen of wandelen) of deelname aan bepaalde (sociale) activiteiten. De Fitcoins kun je uitgeven aan allerlei gezonde producten of diensten in regio Eindhoven. Denk hierbij aan zwembadkaartjes, kaartjes voor het Parktheater, sla van Duurzame kost en nog veel meer. Op het moment is deze app alleen te gebruiken voor bewoners van de volgende wijken in Eindhoven: Gestel, Stratum en de Achtste Barrier. Eindhoven Vitaal werkt er aan om het gebied van deze app verder uit te breiden.
  • Green habit: Met Greenhabit maak je (m.b.v. een app) een 12-weekse vitaliteitsreis samen met een buddy uit je prive omgeving. Je  kan werken aan doelen zoals gezonder eten, meer rust, meer energie, meer balans, meer bewegen, gewichtsafname herstel of revalidatie. Naast dagelijkse uitdagingen zijn er weekthema’s. Beloningen zorgen voor extra motivatie.
  • Voedingscentrumwww.voedingscentrum.nl of apps zoals ‘mijn eetmeter’ en de ‘kies ik gezond’.
  • Informatie via thuisarts.nlwww.thuisarts.nl. Hier vind u informatie over uiteenlopende gezondheidsproblemen met daarbij ook tips en adviezen over het omgaan met die problemen. De informatie is goedgekeurd door het Nederlands Huisartsen Genootschap en daarmee zeer betrouwbaar.Uitgelicht
GEZOCHT: deelnemers patiëntenpanel ter verbetering hartzorg
GEZOCHT: deelnemers patiëntenpanel ter verbetering hartzorg
Geplaatst: 17 januari 2022

Heeft u in de afgelopen 5 jaar een hartaandoening gehad en wilt u een bijdrage leveren aan het beter maken van de hartzorg? Dan nodigen wij u graag uit om met ons samen te werken als deelnemer patiëntpanel voor verbetering van de hartzorg.

Boostervaccinatie | Registratie in CoronaCheck-app
Boostervaccinatie | Registratie in CoronaCheck-app
Geplaatst: 29 december 2021

Heeft u via SGE een boosterprik gehad? U kunt dan binnenkort een vaccinatiebewijs in uw CoronaCheck-app uploaden. Momenteel zijn we druk bezig om alle gegevens te verwerken. De verwachting is wel dat dit enige tijd kan duren. We vragen hiervoor uw geduld en begrip.

Boostervaccinatie
Boostervaccinatie
Geplaatst: 23 december 2021

We doen er alles aan om massaal te boosteren. De GGD’en schalen daarbij gigantisch op. Ook SGE gaat de GGD helpen met het boosteren van alle 60 plussers.