Werken bij SGE Samen Slim in Zuidoost-Brabant


We worden Samen Slim in Zuidoost-BrabantSamen met de zorgorganisaties Archipel, Lunet, SWZ, Sint Annaklooster, Vitalis WoonZorg Groep en opleidingen ROC Summa College en Fontys Hogescholen kijken we over de grenzen van onze eigen organisatie heen. We werken aan nieuwe vormen van samenwerking met impact en zetten met het traject ‘Samen Slim’ in op een nieuwe vorm van werkgeverschap die past bij het breed opleiden en inzetten van medewerkers. Dat doen we in drie projecten.

Skillbased werven 
We ontwikkelen samen het profiel voor de ‘nieuwe zorgmedewerker’, gebaseerd op skills. Welke vaardigheden en competenties heeft een zorgmedewerker nodig en welke heeft zij of hij al? We werken aan een manier om vacatures van de meest voorkomende beroepen in zorg en welzijn skill-based op te stellen, zodat we 

• kunnen werven op competenties, 
• skills kunnen testen 
• een verbinding maken met het nieuwe leren. 

Elke nieuwe medewerker kan zo leren op maat, bijvoorbeeld in een nieuwe online leeromgeving. 

Online leeromgeving
Vanuit een skills-assessment wordt inzichtelijk welke ontwikkelbehoefte de nieuwe medewerker heeft om aan de slag te kunnen binnen de zorg(profielen). Denk aan bijvoorbeeld kennis, vaardigheden, competenties etc. We willen bestaande leerplatforms in zorg en welzijn en het onderwijs met elkaar verbinden en klaarmaken voor skills based opleiden. Deze leeromgeving wordt opengesteld voor kleine en middelgrote organisaties en het leeraanbod komt ook op de website BrabantLeert.

De nieuwe medewerker
Deze pilot is een meerjarentraject waarin de deelnemende organisaties werk en een opleiding bieden aan starters en zij-instromers die aansluit bij hun wensen en levenssituatie. Die nieuwe medewerker maakt breed kennis met de sector zorg en welzijn door bij meerdere organisaties te leren en te werken. Dat maakt een goede keuze mogelijk, waardoor medewerkers blijven en ook in de toekomst goede zorg en continuïteit gewaarborgd is.

Het project wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van REACT-EU. 


Projectmanagement Samen Slim: Marieke Hezemans (m.hezemans@transvorm.org).


Uitgelicht
De laatste corona-adviezen – het (zelf-)test- en isolatieadvies – vervallen
De laatste corona-adviezen – het (zelf-)test- en isolatieadvies – vervallen
Geplaatst: 20 maart 2023

Bij griep- en verkoudheidsklachten is het nog steeds belangrijk om alert te blijven, of die nu het gevolg zijn van het coronavirus of niet...

Bereikbaarheid tijdens de voorjaarsvakantie
Bereikbaarheid tijdens de voorjaarsvakantie
Geplaatst: 16 februari 2023

Van 20 t/m 24 februari is Stroomz in de ochtend tot 12.30 uur te bereiken voor de standaard huisartsenzorg. From February 20th to 24th, our healthcare centers are availabe for regular care till 12.30 pm.

Jongvolwassenen kunnen zich in 2023 kosteloos vaccineren tegen het HPV virus
Jongvolwassenen kunnen zich in 2023 kosteloos vaccineren tegen het HPV virus
Geplaatst: 14 februari 2023

Begin 2023 ontvangen 1,3 miljoen jongvolwassenen de uitnodiging voor vaccinatie tegen het humaan papillomavirus (HPV). Het gaat om zo’n 900.000 mannen en 400.000 vrouwen die geboren zijn tussen 1 januari 1996 en 31 december 2003.