Werken bij SGE Samen Slim in Zuidoost-Brabant


We worden Samen Slim in Zuidoost-BrabantSamen met de zorgorganisaties Archipel, Lunet, SWZ, Sint Annaklooster, Vitalis WoonZorg Groep en opleidingen ROC Summa College en Fontys Hogescholen kijken we over de grenzen van onze eigen organisatie heen. We werken aan nieuwe vormen van samenwerking met impact en zetten met het traject ‘Samen Slim’ in op een nieuwe vorm van werkgeverschap die past bij het breed opleiden en inzetten van medewerkers. Dat doen we in drie projecten.

Skillbased werven 
We ontwikkelen samen het profiel voor de ‘nieuwe zorgmedewerker’, gebaseerd op skills. Welke vaardigheden en competenties heeft een zorgmedewerker nodig en welke heeft zij of hij al? We werken aan een manier om vacatures van de meest voorkomende beroepen in zorg en welzijn skill-based op te stellen, zodat we 

• kunnen werven op competenties, 
• skills kunnen testen 
• een verbinding maken met het nieuwe leren. 

Elke nieuwe medewerker kan zo leren op maat, bijvoorbeeld in een nieuwe online leeromgeving. 

Online leeromgeving
Vanuit een skills-assessment wordt inzichtelijk welke ontwikkelbehoefte de nieuwe medewerker heeft om aan de slag te kunnen binnen de zorg(profielen). Denk aan bijvoorbeeld kennis, vaardigheden, competenties etc. We willen bestaande leerplatforms in zorg en welzijn en het onderwijs met elkaar verbinden en klaarmaken voor skills based opleiden. Deze leeromgeving wordt opengesteld voor kleine en middelgrote organisaties en het leeraanbod komt ook op de website BrabantLeert.

De nieuwe medewerker
Deze pilot is een meerjarentraject waarin de deelnemende organisaties werk en een opleiding bieden aan starters en zij-instromers die aansluit bij hun wensen en levenssituatie. Die nieuwe medewerker maakt breed kennis met de sector zorg en welzijn door bij meerdere organisaties te leren en te werken. Dat maakt een goede keuze mogelijk, waardoor medewerkers blijven en ook in de toekomst goede zorg en continuïteit gewaarborgd is.

Het project wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van REACT-EU. 


Projectmanagement Samen Slim: Marieke Hezemans (m.hezemans@transvorm.org).


Uitgelicht
Naamswijziging naar Stroomz op Volgjezorg.nl
Naamswijziging naar Stroomz op Volgjezorg.nl
Geplaatst: 24 november 2023

U ontvangt mogelijk binnenkort een bericht van Volgjezorg. Op Volgjezorg regelt u toestemming en volgt u wat er met uw medische gegevens gebeurt.

ik moet ‘himmel’ niks!
ik moet ‘himmel’ niks!
Geplaatst: 22 november 2023

Jongvolwassenen ervaren regelmatig prestatiedruk. Ze voelen druk om aan verschillende verwachtingen te voldoen.

Overstappen van zorgverzekering? Onze apotheek staat ook in 2024 voor u klaar.
Overstappen van zorgverzekering? Onze apotheek staat ook in 2024 voor u klaar.
Geplaatst: 13 november 2023

Voor 2024 mag u weer een zorgverzekering kiezen. Onze apotheek wil met alle zorgverzekeraars een contract aangaan. Zo bent u ook in 2024 bij ons verzekerd van goede geneesmiddelenzorg.