Uitgelicht
Ramadan 2017
Ramadan 2017
Geplaatst: 29 mei 2017

De ramadan loopt dit jaar van vrijdag 26 mei tot zaterdagavond 24 juni. In deze periode vasten (ook in Nederland) veel moslims. Voor mensen met een ziekte of mensen die medicijnen gebruiken, kan vasten gezondheidsproblemen geven. Via Thuisarts geven we u graag advies over hoe u zichzelf kunt voorbereiden.

Verstandig zonnen
Verstandig zonnen
Geplaatst: 22 mei 2017

Met mooi weer is het belangrijk verstandig te zonnen! Wij hebben (in samenwerking met Thuisarts) tips voor u op een rij gezet.

Slikken van medicijnen
Slikken van medicijnen
Geplaatst: 28 maart 2017

Heeft u moeite met het slikken van medicijnen? Bekijk het instructiefilmpje bij dit bericht, waarbij duidelijk wordt voorgedaan hoe u het beste uw medicijnen kunt innemen.

Lente!
Lente!
Geplaatst: 23 maart 2017

In de lente is het vaker mooi weer, waardoor u meer buitenactiviteiten op kunt pakken. Lees hier de tips om in het voorjaar fit te blijven en hoe u het beste kunt omgaan met voorjaarsproblemen, zoals hooikoorts.

Artikel Zorgenz over zelfmanagement
Artikel Zorgenz over zelfmanagement
Geplaatst: 14 maart 2017

“One size fits all is in feite tegengesteld aan persoonsgerichte zorg” Op Zorgenz.nl leest u een artikel over zelfmanagement binnen SGE. Een interview met Mariëlle Nellen, manager strategische ontwikkeling van SGE.

Griepepidemie neemt af
Griepepidemie neemt af
Geplaatst: 2 maart 2017

Na 13 weken neemt de griepepidemie geleidelijk verder af. In de achtste week van 2017 kwamen 62 op de 100.000 mensen met griepachtige klachten bij de huisarts. De week ervoor waren er dat nog 86. We spreken van een epidemie als er 2 weken achter elkaar meer dan 51 op de 100.000 mensen met griepklachten bij de huisarts komen. Een gemiddelde griepepidemie duurt acht weken.