Uitgelicht
Kinderen op Gewicht
Kinderen op Gewicht
Geplaatst: 16 juni 2017

Is uw kind (een beetje) te dik en weet u niet goed wat u hieraan kunt doen? In de cursus Kinderen op Gewicht geven we uw kind advies en ondersteuning op gebied van gezonde voeding en sport.

Acne: wat kan ik zelf doen?
Acne: wat kan ik zelf doen?
Geplaatst: 24 april 2017

Acne betekent jeugdpuistjes. De puistjes zitten in het gezicht, op de rug, op de borst, of op de schouders. Acne komt vooral voor bij jongeren tussen de 15 en 25 jaar. Acne is een zichtbare huidaandoening, die behoorlijk vervelend kan zijn en psychische problemen kan geven. Acne geneest uiteindelijk vanzelf. Wil je acne verminderen? Klik op 'Lees meer' voor advies wat je zelf kunt doen.

Rookvrij opgroeien
Rookvrij opgroeien
Geplaatst: 13 februari 2017

Is uw vrouw of vriendin in verwachting en net gestopt met roken? Of probeert uw zwangere dochter of collega van het roken af te blijven? Help een zwangere vrouw die gestopt is met roken door niet in haar buurt te roken. Dan brengt u haar ook niet in verleiding.

Pietengym!
Pietengym!
Geplaatst: 5 december 2016

Afgelopen week hebben de kinderen die sporten bij het beweegprogramma 'Kinderen op Gewicht' een pietengym gedaan. Hierbij hebben alle kinderen een echt pietendiploma verdiend! De kinderen die deelnemen aan dit programma zijn allemaal hartstikke enthousiast en zijn goed op weg naar een gezondere leefstijl. Heeft U ook een kind dat te zwaar is neem dan eens contact met ons op via opgewicht@sge.nl. Wij helpen U graag verder.

Uw kind en uitgaansdrugs
Uw kind en uitgaansdrugs
Geplaatst: 15 september 2016

Naast alle campagnes (zoals NIX18) zijn het de ouders die het gesprek aan moeten gaan met hun kinderen over alcohol, roken en vooral ook drugs. Via deze website krijgt u tips over hoe u zo'n gesprek het beste voert.

Problemen thuis
Problemen thuis
Geplaatst: 8 september 2016

Met zorgen over problemen in uw gezin kunt u bij de huisarts terecht. Ook als jongere kun je een afspraak maken met je huisarts. Lees hier verder.