Uitgelicht
Verwijzingen jeugdzorg omlaag
Verwijzingen jeugdzorg omlaag
Geplaatst: 26 september 2017

Kinderen en jongeren in Eindhoven zijn steeds beter af, zij ontvangen zorg dichtbij, bij de huisarts. Samenwerking tussen de drie zorggroepen DOH, PoZoB en SGE werpt zijn vruchten af.

Alcohol tijdens introductie
Alcohol tijdens introductie
Geplaatst: 17 augustus 2017

Deze week begint in enkele studentensteden de introductietijd. Een mooie en gezellige periode aan het begin van de studietijd. Vaak met alcohol. Maar een onvergetelijke introductie in het studentenleven kan ook zonder of met minder alcoholgebruik.

Buiten spelen!
Buiten spelen!
Geplaatst: 24 juli 2017

Een gat in de lucht spring(touw)en, hutten bouwen, rennen, klauteren en verstoppen. Buitenspelen maakt kinderen vrolijk en blij. Nog belangrijker: buitenspelen is een must voor ieder kind. Het prikkelt de fantasie en is goed voor de sociale vaardigheden, gezondheid en motoriek. Spelen uw kinderen kinderen voldoende buiten? Klik op 'lees verder' voor leuke buitenspeeltips!

Niet voor NIX!
Niet voor NIX!
Geplaatst: 3 juli 2017

Wanneer u afspraken met uw kinderen maakt over het niet gebruiken van alcohol en tabak, is de kans groter dat zij zich hieraan houden. U doet het dus niet voor NIX. Bekijk hier de meest gestelde vragen!

Kinderen op Gewicht
Kinderen op Gewicht
Geplaatst: 16 juni 2017

Is uw kind (een beetje) te dik en weet u niet goed wat u hieraan kunt doen? In de cursus Kinderen op Gewicht geven we uw kind advies en ondersteuning op gebied van gezonde voeding en sport.

Acne: wat kan ik zelf doen?
Acne: wat kan ik zelf doen?
Geplaatst: 24 april 2017

Acne betekent jeugdpuistjes. De puistjes zitten in het gezicht, op de rug, op de borst, of op de schouders. Acne komt vooral voor bij jongeren tussen de 15 en 25 jaar. Acne is een zichtbare huidaandoening, die behoorlijk vervelend kan zijn en psychische problemen kan geven. Acne geneest uiteindelijk vanzelf. Wil je acne verminderen? Klik op 'Lees meer' voor advies wat je zelf kunt doen.