Uitgelicht
Kans op smog
Kans op smog
Geplaatst: 22 juni 2017

Het RIVM geeft aan dat er vandaag kans op smog door ozon is in zuidoost Nederland. De luchtkwaliteit kan hier 'slecht' zijn volgens de Nederlandse Luchtkwaliteitsindex. Lees verder.

Ramadan 2017
Ramadan 2017
Geplaatst: 29 mei 2017

De ramadan loopt dit jaar van vrijdag 26 mei tot zaterdagavond 24 juni. In deze periode vasten (ook in Nederland) veel moslims. Voor mensen met een ziekte of mensen die medicijnen gebruiken, kan vasten gezondheidsproblemen geven. Via Thuisarts geven we u graag advies over hoe u zichzelf kunt voorbereiden.

Verstandig zonnen
Verstandig zonnen
Geplaatst: 22 mei 2017

Met mooi weer is het belangrijk verstandig te zonnen! Wij hebben (in samenwerking met Thuisarts) tips voor u op een rij gezet.

Acne: wat kan ik zelf doen?
Acne: wat kan ik zelf doen?
Geplaatst: 24 april 2017

Acne betekent jeugdpuistjes. De puistjes zitten in het gezicht, op de rug, op de borst, of op de schouders. Acne komt vooral voor bij jongeren tussen de 15 en 25 jaar. Acne is een zichtbare huidaandoening, die behoorlijk vervelend kan zijn en psychische problemen kan geven. Acne geneest uiteindelijk vanzelf. Wil je acne verminderen? Klik op 'Lees meer' voor advies wat je zelf kunt doen.

Een teek? Pak 'm beet!
Een teek? Pak 'm beet!
Geplaatst: 3 april 2017

Teken komen voor in bos, park, hei, tuin of duinen. Ze kunnen zich vastbijten in de huid en u kunt er ziek van worden. Controleer daarom uw hele lichaam als u in het groen bent geweest.

Slikken van medicijnen
Slikken van medicijnen
Geplaatst: 28 maart 2017

Heeft u moeite met het slikken van medicijnen? Bekijk het instructiefilmpje bij dit bericht, waarbij duidelijk wordt voorgedaan hoe u het beste uw medicijnen kunt innemen.