Bescherm uzelf en zorg meer dan eerder voor een goed functionerend immuunsysteem. Dat krijgt u door zoveel mogelijk te bewegen, gezond te eten, op tijd te ontspannen en goed te slapen. De app ‘It’s my life’ van stichting Eindhoven Vitaal, waar SGE mee samenwerkt, helpt u hierbij op een stimulerende manier. Met de app verdient u door dagelijks te bewegen namelijk punten, Fitcoins. Ook vindt u online mogelijkheden om (thuis) gezonder te leven zoals online beweeglessen, mindfulness en tips over gezonde voeding.

Fitcoins doneren voor vitale beroepsgroepen

Met de Fitcoins kunt u allerlei gezonde producten of diensten kopen, maar het is nu ook mogelijk om Fitcoins te doneren. Zodat we de hard werkende mensen o.a. in de zorg, schoonmaak, supermarkten of het vervoer na deze crisis een ontspannend avondje kunnen aanbieden. De eerste actie is al bijna afgerond en dankzij Fitcoin-donaties kunnen 200 medewerkers van het MMC een avondje naar het Parktheater, als deze crisis voorbij is. Maar er komen nog veel meer van dit soort acties de komende periode, ook voor andere beroepsgroepen.

Downloaden van de app

Ga naar de Apple- of Google Playstore en download de app ‘It’s my life’. Er wordt een community code gevraagd en dat is VIT040 voor Eindhoven. Het wijst zichzelf, maar mocht u er niet uitkomen, stuur dan een e-mail naar support@itsmylife24.nl. Zij kunnen u zeker helpen.

Dus laten we samen meer gaan bewegen, zowel voor uzelf als voor al die kanjers die nu zo hard werken voor ons in deze crisis. We wensen iedereen veel beweegplezier.

For English, please use Google Translate (in the right corner of this page).


Delen

Informatie

Geplaatst
7 april 2020

Onderwerp(en)
Algemeen, Gezondheidstips
Uitgelicht
Online uw medische gegevens bekijken
Online uw medische gegevens bekijken
Geplaatst: 30 juli 2020

Het advies is nog steeds om niet zomaar naar het centrum te komen. Neem altijd eerst telefonisch contact op. In de centra wordt 1,5 meter afstand gehanteerd. Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen adviseren wij, zeker nu, gebruik te maken van de digitale mogelijkheden van het centrum.

Verstandig zonnen
Verstandig zonnen
Geplaatst: 30 juli 2020

Met mooi weer is het belangrijk verstandig te zonnen! Wij hebben (in samenwerking met Thuisarts) tips voor u op een rij gezet.

Volg je zorg
Volg je zorg
Geplaatst: 29 juli 2020

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zorg dat u niet voor verrassingen komt te staan als u plotseling op de huisartsenpost of Spoedeisende Hulp zit: Volg je zorg!

Positieve gezondheid
Positieve gezondheid
Geplaatst: 28 juli 2020

Gezondheid is veel breder dan alleen de lichamelijke kant. Het gaat ook over bijvoorbeeld uw grenzen kennen. Lekker in uw vel zitten. Het gevoel van controle hebben over uw leven. En mee kunnen doen. Om deze reden werken we in het gezondheidscentrum met Positieve Gezondheid.

Herstelzorg COVID-19
Herstelzorg COVID-19
Geplaatst: 27 juli 2020

Heeft u last van klachten na een corona-besmetting? SGE heeft fysiotherapeuten die speciaal opgeleid zijn om u te begeleiden naar herstel. De therapie helpt patiënten als ze beperkingen ondervinden na COVID-19, zoals gewrichtspijn en/of stijfheid, afname van uithoudingsvermogen en/of spierkracht en problemen met ademhaling.

Psychische gezondheid jongeren
Psychische gezondheid jongeren
Geplaatst: 23 juli 2020

In april hebben we een oproep gedaan onder jongeren (16-25 jaar) om een vragenlijst in te vullen. Met de vragenlijst heeft Universiteit Maastricht in kaart kunnen brengen hoeveel jongeren psychische problemen ervaren en wat hun behoefte aan ondersteuning is vanuit het gezondheidscentrum. Maar liefst meer dan 300 jongeren hebben de vragenlijst ingevuld!