Mentale klachten bij jongvolwassenen (16-25 jaar) worden vaak niet besproken. Hierdoor is het voor de huisarts vaak moeilijk in te schatten waar zij mee zitten en waar zij behoefte aan hebben. Daarom vragen wij jou om mee te doen aan een onderzoek van de Universiteit van Maastricht in samenwerking met SGE via een anonieme, online enquête die niet langer dan 3 minuten duurt.

Het doel van het onderzoek is om de mentale gezondheid van jongvolwassenen, en hun behoefte aan ondersteuning, in kaart te brengen.

Doe je mee?

Klik hier om de vragenlijst te starten.

Online vragenlijst

Mentale problemen ontstaan vaak al gedurende de adolescentie. Echter, vaak worden ze bij deze leeftijdsgroep niet onderkend en zodoende worden de klachten pas echt serieus genomen op volwassen leeftijd, als iemand vastgelopen is in bijvoorbeeld de werk- of gezinssituatie.

Voor veel adolescenten en jongvolwassenen is het een ontzettende uitdaging om hun weg te vinden naar zelfstandig en optimaal functioneren. Veel gezondheidscentra hebben wel laagdrempelige mogelijkheden om mentale problemen bij jongvolwassenen aan te pakken.

Wij willen via de bovenstaande enquête onderzoeken hoe vaak mentale klachten voorkomen bij jonge mensen en wat hun mening is over hulp. Met deze informatie willen wij uiteindelijk de ‘unmet need’ voor mentale ondersteuning in kaart brengen. Dit zijn de jongeren die wel ondersteuning nodig hebben of kunnen gebruiken, maar deze niet ontvangen.

Als wij de grootte van het probleem van unmet need in kaart kunnen brengen, weten we of het nodig is om de zorg hier op aan te passen.

Alleen door jouw medewerking kunnen wij evalueren hoe laagdrempelig de huidige manier van zorg is en hoe wij deze kunnen verbeteren. Samen maken wij het verschil!

For English, please use Google Translate (in the right corner of this page).Delen

Informatie

Geplaatst
6 april 2020

Onderwerp(en)
Algemeen, Psychische zorg
Uitgelicht
Nieuwe afhaalautomaten voor uw medicijnen
Nieuwe afhaalautomaten voor uw medicijnen
Geplaatst: 16 oktober 2020

Op twee locaties van Apotheek SGE zijn afhaalautomaten geplaatst om uw medicatie op te halen. Dit kan 24 uur per dag, 7 dagen per week, dus wanneer het u uitkomt! De assistente helpt u graag als u het lastig vindt en vanzelfsprekend bent u informatie altijd van harte welkom in onze apotheek! There are two new locations of Apotheek SGE with a pick-up machine for your medication. You can pick up your medication 7 days a week, 24 hours a day!

Digitaal factureren
Digitaal factureren
Geplaatst: 15 oktober 2020

In de loop van 2021 start uw SGE apotheek met het versturen van uw factuur per e-mail. De factuur die u nu per post verkrijgt zult u dan niet meer ontvangen. Door de digitale factuur heeft u altijd inzicht in uw facturen. Daarbij is het ontvangen van digitale facturen veilig en ook nog eens beter voor het milieu! Controleer uw gegevens die bij ons bekend zijn voor optimaal gebruik. In 2021 SGE will start sending your invoice of the pharmacy per e-mail. Digital invoices is safe and better for the environment. Check your mail and phone number to receive the digital invoice.

Download nu de CoronaMelder-app
Download nu de CoronaMelder-app
Geplaatst: 15 oktober 2020

De CoronaMelder-app van de rijksoverheid is nu in heel Nederland actief. Deze app heeft als doel om nieuwe besmettingen met het coronavirus sneller op te sporen en om mensen die in de buurt zijn geweest van een besmet persoon eerder te waarschuwen. Download de app via https://coronamelder.nl/. The Corona detector app is now available throughout the Netherlands. This app detects new infections of the corona virus faster and warns people earlier when these people were (for a longer time) in the area of an infected person. You can download the app via https://coronamelder.nl/.

Spreekuur seksuologie
Spreekuur seksuologie
Geplaatst: 13 oktober 2020

Sinds 1 oktober kunt u bij SGE terecht voor een seksuologisch spreekuur. U kunt een afspraak maken voor vragen of klachten op het gebied van seksualiteit. Denk daarbij onder andere aan seksuele problemen binnen een relatie, seksuele voorkeuren en geaardheid. SGE offers sex counseling with a sexologist for all your questions about (and problems with) sexuality.

Ophalen van medicatie door een ander
Ophalen van medicatie door een ander
Geplaatst: 12 oktober 2020

Bent u niet altijd in de gelegenheid om uw medicatie of medicatieoverzicht zelf op te halen? Middels het toestemmingsformulier geeft u toestemming aan uw apotheek om medicatie of informatie mee te geven aan anderen dan uzelf. Are you not always able to pick up your medication or medication overview yourself? By means of a consent form you give permission to your pharmacy to give medication or information to others than yourself.

Onafhankelijke cliëntenondersteuning
Onafhankelijke cliëntenondersteuning
Geplaatst: 10 oktober 2020

Bij Stichting onafhankelijke cliëntondersteuners kunt u kosteloos terecht voor zorgvragen. Samen met u vinden ze de juiste weg in het zorglandschap. The Independent Client Support Foundation will help you with all your questions about healthcare matters. Together you will find the most suitable care.