Mentale klachten bij jongvolwassenen (16-25 jaar) worden vaak niet besproken. Hierdoor is het voor de huisarts vaak moeilijk in te schatten waar zij mee zitten en waar zij behoefte aan hebben. Daarom vragen wij jou om mee te doen aan een onderzoek van de Universiteit van Maastricht in samenwerking met SGE via een anonieme, online enquête die niet langer dan 3 minuten duurt.

Het doel van het onderzoek is om de mentale gezondheid van jongvolwassenen, en hun behoefte aan ondersteuning, in kaart te brengen.

Doe je mee?

Klik hier om de vragenlijst te starten.

Online vragenlijst

Mentale problemen ontstaan vaak al gedurende de adolescentie. Echter, vaak worden ze bij deze leeftijdsgroep niet onderkend en zodoende worden de klachten pas echt serieus genomen op volwassen leeftijd, als iemand vastgelopen is in bijvoorbeeld de werk- of gezinssituatie.

Voor veel adolescenten en jongvolwassenen is het een ontzettende uitdaging om hun weg te vinden naar zelfstandig en optimaal functioneren. Veel gezondheidscentra hebben wel laagdrempelige mogelijkheden om mentale problemen bij jongvolwassenen aan te pakken.

Wij willen via de bovenstaande enquête onderzoeken hoe vaak mentale klachten voorkomen bij jonge mensen en wat hun mening is over hulp. Met deze informatie willen wij uiteindelijk de ‘unmet need’ voor mentale ondersteuning in kaart brengen. Dit zijn de jongeren die wel ondersteuning nodig hebben of kunnen gebruiken, maar deze niet ontvangen.

Als wij de grootte van het probleem van unmet need in kaart kunnen brengen, weten we of het nodig is om de zorg hier op aan te passen.

Alleen door jouw medewerking kunnen wij evalueren hoe laagdrempelig de huidige manier van zorg is en hoe wij deze kunnen verbeteren. Samen maken wij het verschil!

For English, please use Google Translate (in the right corner of this page).Delen

Informatie

Geplaatst
6 april 2020

Onderwerp(en)
Algemeen, Psychische zorg
Uitgelicht
NHG lanceert GPinfo.nl
NHG lanceert GPinfo.nl
Geplaatst: 24 september 2020

NHG lanceert GPinfo.nl, de Engelstalige versie van Thuisarts.nl. Het is een pilot met als doel om te ervaren wat de impact is van het meertalig aanbieden van informatie die nu te vinden is op Thuisarts.nl. NHG has launched GPinfo.nl, the English version of Thuisarts.nl. The aim of this pilot is to experience the impact of the multilingual provision of information that can now be found on Thuisarts.nl.

Stoptober: Stoppen met roken in oktober
Stoptober: Stoppen met roken in oktober
Geplaatst: 21 september 2020

Op 1 oktober begint de actie Stoptober weer. Nederland wordt opgeroepen om 28 dagen lang te stoppen met roken. Tienduizenden mensen doen mee aan dit Nationale Stopmoment. SGE steunt deze actie van harte! Doet u ook mee? Stoptober is a yearly initiative to help people stop smoking for 28 days during the month of October. Join this challenge!

Griepvaccinatie en corona
Griepvaccinatie en corona
Geplaatst: 14 september 2020

De griepvaccinatie wordt dit jaar door corona op een andere manier georganiseerd. This year the flu vaccination is organized differently due to corona.

Corona
Corona
Geplaatst: 11 september 2020

De besmettingen in Nederland nemen toe. Hierdoor vragen wij nogmaals om uw medewerking. The infections due to corona increase in the Netherlands. Therefore, we ask once again your cooperation.

Belangrijke wijziging per 1 augustus 2020
Belangrijke wijziging per 1 augustus 2020
Geplaatst: 1 augustus 2020

Tandartsen, orthodontisten en mondhygiënisten mogen vanaf 1 augustus een toeslag van € 4,26 per patiënt in rekening brengen als gevolg van de uitbraak van het coronavirus. De inkoopprijzen van vooral beschermmiddelen maar ook andere producten zijn in de zorg en in de Mondzorg extreem gestegen.

Online uw medische gegevens bekijken
Online uw medische gegevens bekijken
Geplaatst: 30 juli 2020

Het advies is nog steeds om niet zomaar naar het centrum te komen. Neem altijd eerst telefonisch contact op. In de centra wordt 1,5 meter afstand gehanteerd. Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen adviseren wij, zeker nu, gebruik te maken van de digitale mogelijkheden van het centrum.