Nu we door het coronavirus thuisblijven, bewegen we een stuk minder. Een aanbieder van sporthorloges zag het aantal stappen dat Nederlanders zetten, dalen met gemiddeld 11% vergeleken met dezelfde week medio maart in 2019.

Bewegen zorgt voor ontspanning en houdt je in balans. De fysiotherapeuten van SGE hebben voor u daarom de volgende tips:

- Beweeg tenminste 5 dagen per week 30 minuten matig intensief;
- Zorg dat je in totaal minimaal 30 minuten beweegt in blokjes van minimaal 10 minuten en dat het voldoende intensief is; dat wil zeggen tijdens het bewegen heb je een iets hogere hartslag en ademhaling;
- Ga dus iedere dag een half uur stevig doorwandelen, wat harder op de pedalen trappen, eens flink met de kinderen of de hond spelen, stofzuigen of tuinieren. Of doe mee met Nederland in Beweging elke ochtend op TV.

Zorg goed voor jezelf, blijf in beweging!

Ook in deze roerige tijden helpen de SGE fysiotherapeuten je graag. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt over beweging, bij onverhoopte blessures of wanneer je graag een oefenprogramma en/of advies op maat zou willen. Wij plannen dan graag een (video)belafspraak voor u in.

For English, please use Google Translate (in the right corner of this page).Delen

Informatie

Geplaatst
6 april 2020

Onderwerp(en)
Algemeen, Gezondheidstips
Uitgelicht
Online uw medische gegevens bekijken
Online uw medische gegevens bekijken
Geplaatst: 30 juli 2020

Het advies is nog steeds om niet zomaar naar het centrum te komen. Neem altijd eerst telefonisch contact op. In de centra wordt 1,5 meter afstand gehanteerd. Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen adviseren wij, zeker nu, gebruik te maken van de digitale mogelijkheden van het centrum.

Verstandig zonnen
Verstandig zonnen
Geplaatst: 30 juli 2020

Met mooi weer is het belangrijk verstandig te zonnen! Wij hebben (in samenwerking met Thuisarts) tips voor u op een rij gezet.

Volg je zorg
Volg je zorg
Geplaatst: 29 juli 2020

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zorg dat u niet voor verrassingen komt te staan als u plotseling op de huisartsenpost of Spoedeisende Hulp zit: Volg je zorg!

Positieve gezondheid
Positieve gezondheid
Geplaatst: 28 juli 2020

Gezondheid is veel breder dan alleen de lichamelijke kant. Het gaat ook over bijvoorbeeld uw grenzen kennen. Lekker in uw vel zitten. Het gevoel van controle hebben over uw leven. En mee kunnen doen. Om deze reden werken we in het gezondheidscentrum met Positieve Gezondheid.

Herstelzorg COVID-19
Herstelzorg COVID-19
Geplaatst: 27 juli 2020

Heeft u last van klachten na een corona-besmetting? SGE heeft fysiotherapeuten die speciaal opgeleid zijn om u te begeleiden naar herstel. De therapie helpt patiënten als ze beperkingen ondervinden na COVID-19, zoals gewrichtspijn en/of stijfheid, afname van uithoudingsvermogen en/of spierkracht en problemen met ademhaling.

Psychische gezondheid jongeren
Psychische gezondheid jongeren
Geplaatst: 23 juli 2020

In april hebben we een oproep gedaan onder jongeren (16-25 jaar) om een vragenlijst in te vullen. Met de vragenlijst heeft Universiteit Maastricht in kaart kunnen brengen hoeveel jongeren psychische problemen ervaren en wat hun behoefte aan ondersteuning is vanuit het gezondheidscentrum. Maar liefst meer dan 300 jongeren hebben de vragenlijst ingevuld!