Nu we door het coronavirus thuisblijven, bewegen we een stuk minder. Een aanbieder van sporthorloges zag het aantal stappen dat Nederlanders zetten, dalen met gemiddeld 11% vergeleken met dezelfde week medio maart in 2019.

Bewegen zorgt voor ontspanning en houdt je in balans. De fysiotherapeuten van SGE hebben voor u daarom de volgende tips:

- Beweeg tenminste 5 dagen per week 30 minuten matig intensief;
- Zorg dat je in totaal minimaal 30 minuten beweegt in blokjes van minimaal 10 minuten en dat het voldoende intensief is; dat wil zeggen tijdens het bewegen heb je een iets hogere hartslag en ademhaling;
- Ga dus iedere dag een half uur stevig doorwandelen, wat harder op de pedalen trappen, eens flink met de kinderen of de hond spelen, stofzuigen of tuinieren. Of doe mee met Nederland in Beweging elke ochtend op TV.

Zorg goed voor jezelf, blijf in beweging!

Ook in deze roerige tijden helpen de SGE fysiotherapeuten je graag. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt over beweging, bij onverhoopte blessures of wanneer je graag een oefenprogramma en/of advies op maat zou willen. Wij plannen dan graag een (video)belafspraak voor u in.

For English, please use Google Translate (in the right corner of this page).Delen

Informatie

Geplaatst
6 april 2020

Onderwerp(en)
Algemeen, Gezondheidstips
Uitgelicht
NHG lanceert GPinfo.nl
NHG lanceert GPinfo.nl
Geplaatst: 24 september 2020

NHG lanceert GPinfo.nl, de Engelstalige versie van Thuisarts.nl. Het is een pilot met als doel om te ervaren wat de impact is van het meertalig aanbieden van informatie die nu te vinden is op Thuisarts.nl. NHG has launched GPinfo.nl, the English version of Thuisarts.nl. The aim of this pilot is to experience the impact of the multilingual provision of information that can now be found on Thuisarts.nl.

Stoptober: Stoppen met roken in oktober
Stoptober: Stoppen met roken in oktober
Geplaatst: 21 september 2020

Op 1 oktober begint de actie Stoptober weer. Nederland wordt opgeroepen om 28 dagen lang te stoppen met roken. Tienduizenden mensen doen mee aan dit Nationale Stopmoment. SGE steunt deze actie van harte! Doet u ook mee? Stoptober is a yearly initiative to help people stop smoking for 28 days during the month of October. Join this challenge!

Griepvaccinatie en corona
Griepvaccinatie en corona
Geplaatst: 14 september 2020

De griepvaccinatie wordt dit jaar door corona op een andere manier georganiseerd. This year the flu vaccination is organized differently due to corona.

Corona
Corona
Geplaatst: 11 september 2020

De besmettingen in Nederland nemen toe. Hierdoor vragen wij nogmaals om uw medewerking. The infections due to corona increase in the Netherlands. Therefore, we ask once again your cooperation.

Belangrijke wijziging per 1 augustus 2020
Belangrijke wijziging per 1 augustus 2020
Geplaatst: 1 augustus 2020

Tandartsen, orthodontisten en mondhygiënisten mogen vanaf 1 augustus een toeslag van € 4,26 per patiënt in rekening brengen als gevolg van de uitbraak van het coronavirus. De inkoopprijzen van vooral beschermmiddelen maar ook andere producten zijn in de zorg en in de Mondzorg extreem gestegen.

Online uw medische gegevens bekijken
Online uw medische gegevens bekijken
Geplaatst: 30 juli 2020

Het advies is nog steeds om niet zomaar naar het centrum te komen. Neem altijd eerst telefonisch contact op. In de centra wordt 1,5 meter afstand gehanteerd. Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen adviseren wij, zeker nu, gebruik te maken van de digitale mogelijkheden van het centrum.