De periode waar we nu in zitten, is voor veel mensen stressvol. Had u al last van psychische klachten, dan heeft u mogelijk minder hulp vanwege het coronavirus. Zoekt u contact, advies of misschien wat afleiding voor uw klachten?

Dan hebben we wat tips voor u.

- Was u al bij een praktijkondersteuner GGZ of psycholoog? Het team in het gezondheidscentrum doet er alles aan om uw behandeling door te laten gaan, door te bellen of te beeldbellen met elkaar. Ze hebben online modules in het portaal Minddistrict waarmee u thuis kan werken aan herstel van uw klachten.
- Heeft u nieuwe klachten? Schroom niet en neem telefonisch contact op het gezondheidscentrum. De assistente kan zorgen dat u in contact komt met een praktijkondersteuner om uw klachten te bespreken.

- Zoekt u zelf advies of afleiding? MIND heeft op haar website informatie voor onder andere het zoeken van contact, handige apps en tips voor afleiding. Zie https://wijzijnmind.nl/corona
- Contact kan ook met mensen van MIND Korrelatie, bereikbaar elke werkdag tussen 9:00 en 18:00 uur en in deze periode van corona ook ‘s avonds via 0900-1450, chat, WhatsApp en mail. Zie: https://mindkorrelatie.nl/
- Of bezoek de virtuele huiskamer van MIND in deze tijden van het coronavirus waar vragen worden beantwoord en gesprekken te volgen zijn met ervaringsdeskundigen en experts, elke werkdag tussen 11:00 en 16:00 uur via https://www.youtube.com/channel/UCfvrGahWpHn5bIPDsnvEKyw

For English, please use Google Translate (in the right corner of this page).Delen

Informatie

Geplaatst
6 april 2020

Onderwerp(en)
Algemeen, Gezondheidstips
Uitgelicht
Online uw medische gegevens bekijken
Online uw medische gegevens bekijken
Geplaatst: 30 juli 2020

Het advies is nog steeds om niet zomaar naar het centrum te komen. Neem altijd eerst telefonisch contact op. In de centra wordt 1,5 meter afstand gehanteerd. Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen adviseren wij, zeker nu, gebruik te maken van de digitale mogelijkheden van het centrum.

Verstandig zonnen
Verstandig zonnen
Geplaatst: 30 juli 2020

Met mooi weer is het belangrijk verstandig te zonnen! Wij hebben (in samenwerking met Thuisarts) tips voor u op een rij gezet.

Volg je zorg
Volg je zorg
Geplaatst: 29 juli 2020

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zorg dat u niet voor verrassingen komt te staan als u plotseling op de huisartsenpost of Spoedeisende Hulp zit: Volg je zorg!

Positieve gezondheid
Positieve gezondheid
Geplaatst: 28 juli 2020

Gezondheid is veel breder dan alleen de lichamelijke kant. Het gaat ook over bijvoorbeeld uw grenzen kennen. Lekker in uw vel zitten. Het gevoel van controle hebben over uw leven. En mee kunnen doen. Om deze reden werken we in het gezondheidscentrum met Positieve Gezondheid.

Herstelzorg COVID-19
Herstelzorg COVID-19
Geplaatst: 27 juli 2020

Heeft u last van klachten na een corona-besmetting? SGE heeft fysiotherapeuten die speciaal opgeleid zijn om u te begeleiden naar herstel. De therapie helpt patiënten als ze beperkingen ondervinden na COVID-19, zoals gewrichtspijn en/of stijfheid, afname van uithoudingsvermogen en/of spierkracht en problemen met ademhaling.

Psychische gezondheid jongeren
Psychische gezondheid jongeren
Geplaatst: 23 juli 2020

In april hebben we een oproep gedaan onder jongeren (16-25 jaar) om een vragenlijst in te vullen. Met de vragenlijst heeft Universiteit Maastricht in kaart kunnen brengen hoeveel jongeren psychische problemen ervaren en wat hun behoefte aan ondersteuning is vanuit het gezondheidscentrum. Maar liefst meer dan 300 jongeren hebben de vragenlijst ingevuld!