Last van fysieke ongemakken door thuiswerken? Een zere rug? Stijve nek, schouders of armen? Meestal zitten we te werken aan de keukentafel, zonder goede stoel of scherm. Werken op deze manier kan, als u uw werkwijze hierop aanpast.

 

De belangrijkste tips van onze fysiotherapeut en preventiemedewerker Tom Kemps voor een goede werkhouding:

1. Zorg bij het werken met een laptop voor een los toetsenbord en muis. Gebruik een laptopstandaard of een paar dikke boeken om het beeldscherm iets hoger te zetten tijdens het werk.

2. Onbewust laat u vaak uw hand op de muis liggen, ook als u deze niet gebruikt. Dit geeft een continue basisspanning in de onderarm, haal daarom wat vaker uw hand van de muis.

3. Gebruik een bureaustoel als dat kan, zodat u betere steun heeft.

4. De keukentafel is in verhouding met een bureau vaak te hoog. Mocht u geen bureaustoel hebben, kunt u overwegen om een stevig kussen in de stoel te leggen, zodat u iets hoger komt te zitten. Dat geeft minder spanning op nek en schouders.

5. Wissel af tussen zitten, staan en bewegen. Beweeg na iedere 30 minuten werken even en doe bijvoorbeeld een schouderrol. Trek uw schouders op tot uw oren, inademen en schouders loslaten als u weer uitademt. Achter de computer trekt u vaak onbewust uw schouders op, goed om deze regelmatig bewust te ontspannen.

Heeft u een vraag, of wilt u advies? Neem dan telefonisch contact op met Tom Kemps (arbeidsfysiotherapeut) via 040 - 711 66 40.

For English, please use Google Translate (in the right corner of this page).Delen

Informatie

Geplaatst
6 april 2020

Onderwerp(en)
Gezondheidstips
Uitgelicht
NHG lanceert GPinfo.nl
NHG lanceert GPinfo.nl
Geplaatst: 24 september 2020

NHG lanceert GPinfo.nl, de Engelstalige versie van Thuisarts.nl. Het is een pilot met als doel om te ervaren wat de impact is van het meertalig aanbieden van informatie die nu te vinden is op Thuisarts.nl. NHG has launched GPinfo.nl, the English version of Thuisarts.nl. The aim of this pilot is to experience the impact of the multilingual provision of information that can now be found on Thuisarts.nl.

Stoptober: Stoppen met roken in oktober
Stoptober: Stoppen met roken in oktober
Geplaatst: 21 september 2020

Op 1 oktober begint de actie Stoptober weer. Nederland wordt opgeroepen om 28 dagen lang te stoppen met roken. Tienduizenden mensen doen mee aan dit Nationale Stopmoment. SGE steunt deze actie van harte! Doet u ook mee? Stoptober is a yearly initiative to help people stop smoking for 28 days during the month of October. Join this challenge!

Griepvaccinatie en corona
Griepvaccinatie en corona
Geplaatst: 14 september 2020

De griepvaccinatie wordt dit jaar door corona op een andere manier georganiseerd. This year the flu vaccination is organized differently due to corona.

Corona
Corona
Geplaatst: 11 september 2020

De besmettingen in Nederland nemen toe. Hierdoor vragen wij nogmaals om uw medewerking. The infections due to corona increase in the Netherlands. Therefore, we ask once again your cooperation.

Belangrijke wijziging per 1 augustus 2020
Belangrijke wijziging per 1 augustus 2020
Geplaatst: 1 augustus 2020

Tandartsen, orthodontisten en mondhygiënisten mogen vanaf 1 augustus een toeslag van € 4,26 per patiënt in rekening brengen als gevolg van de uitbraak van het coronavirus. De inkoopprijzen van vooral beschermmiddelen maar ook andere producten zijn in de zorg en in de Mondzorg extreem gestegen.

Online uw medische gegevens bekijken
Online uw medische gegevens bekijken
Geplaatst: 30 juli 2020

Het advies is nog steeds om niet zomaar naar het centrum te komen. Neem altijd eerst telefonisch contact op. In de centra wordt 1,5 meter afstand gehanteerd. Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen adviseren wij, zeker nu, gebruik te maken van de digitale mogelijkheden van het centrum.