We gaan het niet over het klimaat hebben, al doet de titel anders vermoeden. Tussen klimaat en zorg zijn wel veel overeenkomsten! In beide gevallen gaat het over duurzaamheid, warmte, emoties, de toekomst en ijsbergen (voor wie het boek Onze ijsberg smelt! kent). Over beide onderwerpen wordt veel gesproken en geschreven in de media en in het publieke debat. Het gaat over mensen en over energie.

 

In de zorg zie ik heel veel soorten energie: uitgestraalde, geïnvesteerde, opgewekte en weggelekte energie. In dit nieuwsbericht staan verhalen met en over die energie centraal. Werken in de zorg gaat in toenemende mate gepaard met de uitdagingen van de arbeidsmarkt om dit met minder mensen te doen. Natuurlijk kost werken in de zorg, mede door dit soort uitdagingen, energie maar het levert (mij en vele anderen) ook veel energie op. Ik gun iedereen in de zorg dat ze dagelijks een ‘overschot’ aan energie hebben of in ieder geval energie neutraal hun dag doorkomen.

 

Deze column is minimaal energie neutraal… het kost vast energie om dit verhaal te lezen maar in de rest van dit nieuwsbericht staan volop energie opwekkende onderwerpen. Het verhaal van een mooie campagne over het werken in dienstverband in gezondheidscentra, met ook twee van onze huisartsen aan het woord. Over dat ze de patiëntenzorg soms intensief vinden, maar minder energie kwijt zijn aan organisatorische aspecten van het vak. Meer over deze campagne leest u op de website werkeninhetgezondheidscentrum.nl.

 

En dan het artikel over het verbonden zorglandschap, dat gaat onder andere over de samenwerking in de regio en de samenwerking rondom ICT. Ik denk dat iedereen wel eens een energielek ervaart als het gaat over ICT & zorg. Maar de samenwerking hieromtrent is een must en gaat gelukkig ook steeds beter; steeds meer zorgorganisaties in de regio voelen de noodzaak om hierin gezamenlijk op te trekken.

 

Het verhaal over digitalisering en ‘anders werken’ in de zorg, een must do onderwerp voor de zorg en ook voor onze eigen organisatie, waar veel energie in zit en er nog veel meer mogelijkheden zijn.

 

En last but not least het artikel over de meerwaarde van farmaceutische zorg bij kwetsbare ouderen. Over energie, warmte en betrokken professionals gesproken…

 

Ik wens jullie een minimaal energie neutrale winterperiode: veel energie opwekken, investeren en laten renderen.

 

Pascale Voermans
Voorzitter Raad van Bestuur

Inschrijven Nieuwsflits
Wilt u ook onze Nieuwsflits ontvangen? Meld u hier aan.Delen

Informatie

Geplaatst
5 november 2019

Onderwerp(en)
Algemeen
Uitgelicht
Tijdelijke patiëntenstop
Tijdelijke patiëntenstop
Geplaatst: 12 december 2019

Een deel van onze gezondheidscentra heeft momenteel een patiëntenstop, om onze kwaliteit van zorg te kunnen bewaken en waarborgen.

Huisartsenposten Oost-Brabant voor spoed
Huisartsenposten Oost-Brabant voor spoed
Geplaatst: 9 december 2019

Gedurende de feestdagen (1e en 2e Kerstdag en 1 januari) zijn onze centra gesloten. Voor dringende gevallen kunt u tijdens deze dagen de huisartsenpost bellen.

Samenwerken in de zorg rondom GGZ
Samenwerken in de zorg rondom GGZ
Geplaatst: 6 december 2019

Apanta, DOH, GGzE, Novadic-Kentron, PoZoB, PsyZorg en SGE slaan de handen ineen in een regionaal programma GGZ met als titel ‘Samen Verder!’.

E-exercise app bij lage rugpijn
E-exercise app bij lage rugpijn
Geplaatst: 15 november 2019

SGE participeert in een uitgebreid E-exercise onderzoek naar lage rugpijn. In dit artikel van het Eindhovens Dagblad leest u hier meer over.

Over rendement en energie neutraal werken…
Over rendement en energie neutraal werken…
Geplaatst: 5 november 2019

We gaan het niet over het klimaat hebben, al doet de titel anders vermoeden. Tussen klimaat en zorg zijn wel veel overeenkomsten! In beide gevallen gaat het over duurzaamheid, warmte, emoties, de toekomst en ijsbergen (voor wie het boek 'Onze ijsberg smelt!' kent). Over beide onderwerpen wordt veel gesproken en geschreven in de media en in het publieke debat. Het gaat over mensen en over energie. In de zorg zie ik heel veel soorten energie: uitgestraalde, geïnvesteerde, opgewekte en weggelekte energie. In deze Nieuwsflits staan verhalen met en over die energie centraal. Werken in de zorg gaat in toenemende mate gepaard met de uitdagingen van de arbeidsmarkt om dit met minder mensen te doen. Natuurlijk kost werken in de zorg, mede door dit soort uitdagingen, energie maar het levert (mij en vele anderen) ook veel energie op. Ik gun iedereen in de zorg dat ze dagelijks een ‘overschot’ aan energie hebben of in ieder geval energie neutraal hun dag doorkomen. Pascale Voermans Voorzitter Raad van Bestuur

Borstkankeronderzoek
Borstkankeronderzoek
Geplaatst: 4 november 2019

Komende maanden staat de bus van Bevolkingsonderzoek Zuid aan het Larixplein te Eindhoven t.b.v. borstkankeronderzoek.