Ouders die zien dat hun kind veel tijd besteedt aan sociale media of gamen, hoeven niet meteen in paniek te raken. Als een jongere meerdere interesses heeft en zich op meerdere manieren kan ontspannen, een goed dag- en nachtritme heeft en gewoon naar school of werk gaat, is er weinig reden tot ongerustheid. Er is dan waarschijnlijk geen sprake van een verslaving aan games.

Maar overmatig internetten of gamen kan wel tot grote problemen leiden (bijvoorbeeld verwaarlozing van school of werk, conflicten binnen het gezin, verkleinen van het sociale netwerk).

Bepaalde signalen kunnen wijzen op afhankelijkheid of (beginnende) gameverslaving, zoals:

• Vaak meer of langer gamen of internetten dan afgesproken of gepland;
• Niet kunnen stoppen met gamen of internetten;
• Een groot deel van de dag (in gedachten of in het echt) bezig zijn met internetten of gamen;
• Andere activiteiten uitstellen of helemaal niet uitvoeren.

Voor vragen over de behandeling van gameverslaving en problematisch internetgebruik, of als u bang bent dat u of uw kind gameverslaafd is, kunt u terecht bij Novadic-Kentron.

Lees hier verder over gameverslaving, welke games het meest verslavend zijn en welke hulp er is.Delen

Informatie

Geplaatst
25 oktober 2018

Onderwerp(en)
Algemeen, Kind & Jeugd, Psychische zorg
Uitgelicht
NHG lanceert GPinfo.nl
NHG lanceert GPinfo.nl
Geplaatst: 24 september 2020

NHG lanceert GPinfo.nl, de Engelstalige versie van Thuisarts.nl. Het is een pilot met als doel om te ervaren wat de impact is van het meertalig aanbieden van informatie die nu te vinden is op Thuisarts.nl. NHG has launched GPinfo.nl, the English version of Thuisarts.nl. The aim of this pilot is to experience the impact of the multilingual provision of information that can now be found on Thuisarts.nl.

Stoptober: Stoppen met roken in oktober
Stoptober: Stoppen met roken in oktober
Geplaatst: 21 september 2020

Op 1 oktober begint de actie Stoptober weer. Nederland wordt opgeroepen om 28 dagen lang te stoppen met roken. Tienduizenden mensen doen mee aan dit Nationale Stopmoment. SGE steunt deze actie van harte! Doet u ook mee? Stoptober is a yearly initiative to help people stop smoking for 28 days during the month of October. Join this challenge!

Griepvaccinatie en corona
Griepvaccinatie en corona
Geplaatst: 14 september 2020

De griepvaccinatie wordt dit jaar door corona op een andere manier georganiseerd. This year the flu vaccination is organized differently due to corona.

Corona
Corona
Geplaatst: 11 september 2020

De besmettingen in Nederland nemen toe. Hierdoor vragen wij nogmaals om uw medewerking. The infections due to corona increase in the Netherlands. Therefore, we ask once again your cooperation.

Belangrijke wijziging per 1 augustus 2020
Belangrijke wijziging per 1 augustus 2020
Geplaatst: 1 augustus 2020

Tandartsen, orthodontisten en mondhygiënisten mogen vanaf 1 augustus een toeslag van € 4,26 per patiënt in rekening brengen als gevolg van de uitbraak van het coronavirus. De inkoopprijzen van vooral beschermmiddelen maar ook andere producten zijn in de zorg en in de Mondzorg extreem gestegen.

Online uw medische gegevens bekijken
Online uw medische gegevens bekijken
Geplaatst: 30 juli 2020

Het advies is nog steeds om niet zomaar naar het centrum te komen. Neem altijd eerst telefonisch contact op. In de centra wordt 1,5 meter afstand gehanteerd. Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen adviseren wij, zeker nu, gebruik te maken van de digitale mogelijkheden van het centrum.