Op donderdag 12 april jl. vond de informatiemarkt 'Langer thuis wonen' plaats in SGE de Parade. De hele wijk was uitgenodigd. Ongeveer 200 mensen kwamen even langs en kregen informatie over het thema: 'Zo lang mogelijk thuis wonen, hoe doe je dat?'.

Achter allerlei kraampjes stonden zorgaanbieders, bedrijven die het mogelijk maken om veilig zelfstandig te wonen en medewerkers van SGE De Parade. De kraampjes waren goed gevuld met foldermateriaal, leuke gadgets en er werd volop informatie gegeven.

De bezoekers waren heel enthousiast over alle informatie die zij kregen!

Saskia Heestermans, fysiotherapeute van SGE, gaf een lezing in de oefenzaal over valpreventie, blijven bewegen, goede voeding en het belang van calcium ter preventie van botbreuken. Deze werd heel aandachtig beluisterd door het aanwezige publiek.

Tussendoor was er tijd om met elkaar te praten onder het genot van een kopje koffie/thee en een lekker plakje cake.

Het was een leuke dag voor het hele centrum en de wijk!


Delen

Informatie

Geplaatst
18 april 2018

Onderwerp(en)
In uw wijk, Ouderenzorg
Uitgelicht
Ik wil gezond eten!
Ik wil gezond eten!
Geplaatst: 12 juni 2018

Om goed voor uzelf te zorgen is goede voeding belangrijk. In de video van Thuisarts.nl krijgt u tips en advies over gezond eten.

Stoppen met roken
Stoppen met roken
Geplaatst: 6 juni 2018

Lukt het niet om te stoppen met roken? Doe het samen! Als u wilt stoppen met roken is het prettig als u er niet alleen voor staat. Maak het uzelf daarom makkelijker en meld u aan voor een 'Rookvrij! Ook jij?' stoppen met roken cursus bij u in de buurt. In een groep kunt u elkaar steunen en heeft u namelijk één gemeenschappelijk doel: stoppen met roken! 82 % van de deelnemers is na afloop gestopt!

Een blik op de toekomst
Een blik op de toekomst
Geplaatst: 4 juni 2018

Hoe ziet de zorg en sport van de (nabije) toekomst er uit? Bezoek deze week gratis het Slimmer leven huis en ontdek het!

'Hoe samenwerking het wint'
'Hoe samenwerking het wint'
Geplaatst: 4 juni 2018

Een portret vanuit NHN over hoe we gezamenlijk de volledige zorgketen op een optimale wijze kunnen organiseren rondom value based healthcare.

Extra vaccinatie voor 14-jarigen en peuters
Extra vaccinatie voor 14-jarigen en peuters
Geplaatst: 31 mei 2018

Vanaf 1 mei 2018 krijgen alle peuters van 14 maanden oud en tieners vanaf 14 jaar een oproep tot extra vaccinatie tegen hersenvliesontsteking.

SugarVita
SugarVita
Geplaatst: 29 mei 2018

In samenwerking met SugarVita organiseert Diabetesvereniging Nederland op 11 juni a.s. een bijeenkomst waarbij u een digitaal bordspel gaat spelen. Dit spel is speciaal ontwikkeld voor mensen met diabetes type 2 en eventuele partner. De reacties waren zeer positief. Men gaf aan er veel van geleerd te hebben en zeker niet onbelangrijk: het was ook heel gezellig!