Op donderdag 12 april jl. vond de informatiemarkt 'Langer thuis wonen' plaats in SGE de Parade. De hele wijk was uitgenodigd. Ongeveer 200 mensen kwamen even langs en kregen informatie over het thema: 'Zo lang mogelijk thuis wonen, hoe doe je dat?'.

Achter allerlei kraampjes stonden zorgaanbieders, bedrijven die het mogelijk maken om veilig zelfstandig te wonen en medewerkers van SGE De Parade. De kraampjes waren goed gevuld met foldermateriaal, leuke gadgets en er werd volop informatie gegeven.

De bezoekers waren heel enthousiast over alle informatie die zij kregen!

Saskia Heestermans, fysiotherapeute van SGE, gaf een lezing in de oefenzaal over valpreventie, blijven bewegen, goede voeding en het belang van calcium ter preventie van botbreuken. Deze werd heel aandachtig beluisterd door het aanwezige publiek.

Tussendoor was er tijd om met elkaar te praten onder het genot van een kopje koffie/thee en een lekker plakje cake.

Het was een leuke dag voor het hele centrum en de wijk!


Delen

Informatie

Geplaatst
18 april 2018

Onderwerp(en)
In uw wijk, Ouderenzorg
Uitgelicht
New platform for internationals
New platform for internationals
Geplaatst: 17 oktober 2018

Begin september is een nieuw online platform gelanceerd door H4i. Het doel van dit platform is het informeren van internationals in Nederland over alle aspecten van zorg. In the beginning of September 2018 a new online platform is launched by the network Healthcare for Internationals (H4i). The main aim is to inform internationals in the Netherlands on all aspects of healthcare.

Herfst!
Herfst!
Geplaatst: 15 oktober 2018

Gezond en fit de herfst door? Bewegen, niet te veel alcohol en niet roken helpt daarbij. En natuurlijk lekker veel naar buiten! Ondersteuning nodig?

Kan niet bestaat niet
Kan niet bestaat niet
Geplaatst: 15 oktober 2018

Pascale Voermans, Voorzitter Raad van Bestuur SGE aan 't woord: Onlangs bezocht ik de Tweedaagse van onze koepelorganisatie InEen. Centraal stond het thema 'de organisatie van de toekomst'. Een filmpje over een vliegende struisvogel bleek een prachtige metafoor. We moeten aan de slag zijn met het bouwen van de zorg van de toekomst. Daarbij moet de zorg, veel meer dan nu, los van tijd, plaats en zorgprofessionals worden georganiseerd. Je kunt je laten tegenhouden door ‘werkt niet’ of ‘kan niet’, maar dan leer je nooit vliegen zoals de struisvogel. In deze nieuwsflits enkele voorbeelden daarvan.

Eindhoven Vitaal!
Eindhoven Vitaal!
Geplaatst: 9 oktober 2018

In SGE Strijp draait momenteel het traject 'gezonde leefstijl' i.s.m. Eindhoven Vitaal. Het traject duurt een jaar en bestaat uit een aantal workshops en bijeenkomsten. Op de foto zijn de deelnemers van de training 'Meer bewegen' bezig met een 4 minuten durend krachtprogramma. Vanaf 24 november start er weer een nieuw traject 'gezonde leefstijl, ditmaal in de wijk Gestel.

SGE International's 4000th patient!
SGE International's 4000th patient!
Geplaatst: 9 oktober 2018

Onlangs schreven we de 4000ste patiënt in! We receintly welcomed our 4000th patient at SGE International.

Uw medicijn niet beschikbaar?
Uw medicijn niet beschikbaar?
Geplaatst: 9 oktober 2018

U heeft misschien gemerkt dat de apotheek uw medicijnen steeds vaker voor korte of langere tijd niet beschikbaar heeft. In dit artikel leggen we u graag uit hoe dit komt en wat u zelf kunt doen om niet zonder medicijnen te zitten.