Begin 2023 ontvangen 1,3 miljoen jongvolwassenen de uitnodiging voor vaccinatie tegen het humaan papillomavirus (HPV). Het gaat om zo’n 900.000 mannen en 400.000 vrouwen die geboren zijn tussen 1 januari 1996 en 31 december 2003. HPV is zeer besmettelijk en kan kanker aan mond- en keelholte, penis, anus, vagina, schaamlippen en baarmoederhals veroorzaken. De vaccinatie beschermt tegen deze zes soorten kanker en wordt sinds 2022 behalve aan meisjes ook aan jongens aangeboden.

Acht op de tien mensen raken in hun leven besmet met HPV. Meestal ruimt het lichaam het virus binnen twee jaar op. Als dat niet gebeurt, kan na 10 tot 15 jaar kanker ontstaan. Baarmoederhalskanker is de bekendste kanker door HPV.

Een vaccinatie bestaat uit twee prikken (met minimaal zes maanden ertussen) die alleen in 2023 kosteloos aan jongvolwassenen worden aangeboden. Met twee prikken ben je langdurig beschermd tegen kanker die door HPV kan ontstaan. De vaccinaties worden gegeven door de GGD’ en.

Jongvolwassenen ontvangen in januari of februari een uitnodiging waarmee zij zelf een vaccinatieafspraak kunnen maken bij een GGD. Dat kan online vanaf 9 januari via www.hpvafspraak.nl.

Iedereen die eerst graag meer wil weten over het virus en de vaccinatie vindt meer informatie op www.hpvkeuzehulp.nl.  
Delen

Informatie

Geplaatst
14 februari 2023

Onderwerp(en)
Uitgelicht
LET OP: Storing apotheek groothandel
LET OP: Storing apotheek groothandel
Geplaatst: 24 mei 2023

Er is op woensdag 24 mei vanwege een grote storing bij onze groothandel geen medicatie aan ons geleverd. Hierdoor kunnen we mogelijk uw medicijnen niet leveren op het moment dat met u is afgesproken.

Bereikbaarheid Stroomz tijdens de meivakantie
Bereikbaarheid Stroomz tijdens de meivakantie
Geplaatst: 20 april 2023

Van 24 april t/m 5 mei zijn wij in de ochtend tot 12.00 uur te bereiken voor de standaard huisartsenzorg. Bij spoed en medische vragen die niet kunnen wachten tot de volgende dag zijn wij de gehele dag bereikbaar. From April 24th to May 5th, our healthcare centers are available for regular care till 12.00.

Van beweegadvies naar wekelijks in beweging
Van beweegadvies naar wekelijks in beweging
Geplaatst: 18 april 2023

Eindhoven Sport heeft sinds 2022 bijna 500 sportvragen beantwoord. Deze worden gesteld door Eindhovenaren..

Plan nu uw afspraak met de fysiotherapeut direct via de website
Plan nu uw afspraak met de fysiotherapeut direct via de website
Geplaatst: 6 april 2023

Vanaf nu is het mogelijk om direct via de website een afspraak te plannen met de Stroomz fysiotherapeut. Klik hier als u een afspraak wilt plannen.

De laatste corona-adviezen – het (zelf-)test- en isolatieadvies – vervallen
De laatste corona-adviezen – het (zelf-)test- en isolatieadvies – vervallen
Geplaatst: 20 maart 2023

Bij griep- en verkoudheidsklachten is het nog steeds belangrijk om alert te blijven, of die nu het gevolg zijn van het coronavirus of niet...

Bereikbaarheid tijdens de voorjaarsvakantie
Bereikbaarheid tijdens de voorjaarsvakantie
Geplaatst: 16 februari 2023

Van 20 t/m 24 februari is Stroomz in de ochtend tot 12.30 uur te bereiken voor de standaard huisartsenzorg. From February 20th to 24th, our healthcare centers are availabe for regular care till 12.30 pm.