Wij hebben als nieuw samengestelde cliëntenraad van Stroomz onze eerste vergadering gehad. Voor een deel van ons, de leden van voorheen de cliëntenraad van SGE met een nieuwe bestuurder, voor de leden van voorheen de patiënten adviesraad (PAR) van DOH een oude bekende.

De namen DOH en SGE zijn nog volop in omloop, dat ziet u als cliënt op de websites. Een bewuste keuze van de nieuwe organisatie. Prima natuurlijk. Wij gaan dat niet meer doen. Na deze nieuwsflits presenteren wij ons alleen nog als cliëntenraad (CR) van Stroomz en zullen we de oude benamingen niet meer gebruiken in onze nieuwsflits en communicatie.

De cliëntenraad vindt medezeggenschap belangrijk. De nieuwe cliëntenraad gaat een zeer grote groep cliënten vertegenwoordigen zowel in Eindhoven als de regio. De diversiteit en de vraagstukken zijn verschillend in de stad en in het buitengebied en natuurlijk zijn er ook overeenkomsten. Een hele klus. We gaan ons best doen om zo veel mogelijk informatie bij de achterban op te halen, contact is en blijft belangrijk. Hoe we dit precies gaan doen dat gaan we de komende tijd ontdekken.

We hebben wel alvast besloten dat we taken moeten verdelen. We gaan met werkgroepen werken die de overige leden van de cliëntenraad informeren. Het voorwerk doen als het ware. Hiermee hopen we het werk behapbaar te houden. We zijn immers allemaal vrijwilligers. De werkgroepen worden bemand met een mix van leden van de beide fusiepartners.

Naast het DB (voorzitter en secretaris) zijn dat de volgende groepen. Commissie PR/Communicatie
Commissie Werving Commissie Zorgprogramma’s
Commissie Financiën

Behalve onszelf opnieuw uitvinden als CR hebben we ons gebogen over de evaluatie van de griepvaccinatie op twee centrale locaties zoals uitgevoerd door SGE in de winter van 2022. De organisatie neemt de aandachtspunten mee voor de invulling van het najaar 2023. Evenals het landelijke beeld is de opkomst ook bij SGE en DOH lager geweest dan het jaar ervoor. Misschien zijn we een beetje “prik moe”.

Het tekort aan huisartsen en assistenten en de mogelijke alternatieve oplossingsrichtingen hebben ook voortdurend onze aandacht. We zien uit naar de kansen die de nieuwe organisatie hierin te bieden heeft. We blijven u op de hoogte houden.

CR leden StroomZ

Delen

Informatie

Geplaatst
6 februari 2023

Onderwerp(en)
Uitgelicht
De laatste corona-adviezen – het (zelf-)test- en isolatieadvies – vervallen
De laatste corona-adviezen – het (zelf-)test- en isolatieadvies – vervallen
Geplaatst: 20 maart 2023

Bij griep- en verkoudheidsklachten is het nog steeds belangrijk om alert te blijven, of die nu het gevolg zijn van het coronavirus of niet...

Bereikbaarheid tijdens de voorjaarsvakantie
Bereikbaarheid tijdens de voorjaarsvakantie
Geplaatst: 16 februari 2023

Van 20 t/m 24 februari is Stroomz in de ochtend tot 12.30 uur te bereiken voor de standaard huisartsenzorg. From February 20th to 24th, our healthcare centers are availabe for regular care till 12.30 pm.

Jongvolwassenen kunnen zich in 2023 kosteloos vaccineren tegen het HPV virus
Jongvolwassenen kunnen zich in 2023 kosteloos vaccineren tegen het HPV virus
Geplaatst: 14 februari 2023

Begin 2023 ontvangen 1,3 miljoen jongvolwassenen de uitnodiging voor vaccinatie tegen het humaan papillomavirus (HPV). Het gaat om zo’n 900.000 mannen en 400.000 vrouwen die geboren zijn tussen 1 januari 1996 en 31 december 2003.

Nieuws van de Cliëntenraad
Nieuws van de Cliëntenraad
Geplaatst: 6 februari 2023

Wij hebben als nieuw samengestelde cliëntenraad van Stroomz onze eerste reguliere vergadering gehad. Voor een deel van ons, de leden van voorheen de cliëntenraad van SGE met een nieuwe bestuurder, voor de leden van voorheen de PAR van DOH een oude bekende.

Zet u ook een stap naar gezonder leven?
Zet u ook een stap naar gezonder leven?
Geplaatst: 26 januari 2023

We willen allemaal plezierig en gelukkig ouder worden. Een gezond leven helpt daarbij. Voor iedereen betekent een gezond en prettig leven wat anders. We hebben allemaal onze eigen uitdagingen en wensen. Welke stap zet u naar een gezonder leven? Om u daarbij te helpen is de site www.destapnaargezonder.nl gelanceerd.

Overleven na overlijden – 6 daagse voor weduw-ouders
Overleven na overlijden – 6 daagse voor weduw-ouders
Geplaatst: 12 januari 2023

Uw partner is overleden, u blijft achter met uw kind(eren). Hoe weeft u dit verlies in uw leven? En hoe doen uw kinderen dat? Hoe veranderen de dynamieken in het gezin? In duizenden contexten van het dagelijks leven is uw verlies voelbaar en zoekt u een nieuwe weg.