De Raad van Toezicht van SGE heeft Monique Hartings (51 jaar) benoemd tot lid Raad van Bestuur per 1 juli 2021. Zij volgt Ed Berends op die, zoals eerder bekend is gemaakt, per die datum gaat genieten van zijn pensioen.

Monique is al sinds 2001 werkzaam bij SGE, eerst als huisarts en vanaf 2006 heeft zij dit steeds gecombineerd met verschillende functies binnen de organisatie. Sinds 2013 is zij voorzitter van de discipline huisartsen van SGE en maakte zij in die hoedanigheid ook deel uit van het Managementteam van SGE.

Over haar nieuwe positie bij SGE zegt Hartings: “In mijn werk als huisarts ervaar ik dagelijks hoe de eerstelijnszorg functioneert en is georganiseerd. Dit werk doe ik met veel plezier. Daarnaast inspireert het mij om te werken aan verandering en verbetering van de zorg. In de afgelopen jaren heb ik in mijn rol als voorzitter van de discipline huisartsen van SGE hieraan bijgedragen. Ik heb de ambitie en energie om als lid van de Raad van Bestuur van SGE bij te dragen aan de gezondheid van de bij ons aangesloten Eindhovenaren, en in brede zin bij te dragen aan het organiseren van de eerstelijnszorg in de regio”.

Jeroen van Duren, voorzitter van de Raad van Toezicht: “De RvT is verheugd en trots dat we de functie hebben kunnen vervullen vanuit de eigen organisatie. Ik heb er alle vertrouwen in dat we in Monique Hartings de juiste persoon gevonden hebben om Ed Berends op te volgen en de ingezette koers succesvol uit te bouwen”. Het aantreden van Monique betekent dat SGE vanaf 1 juli beschikt over een Raad van Bestuur bestaande uit Pascale Voermans als voorzitter en Monique Hartings als lid RvB. Pascale: “Ik kijk uit naar de intensivering van onze samenwerking als collegiaal bestuurders. Zowel binnen SGE als in de regio zijn er volop ambities te realiseren. De regionale samenwerking met allerlei partners wordt steeds intensiever, in het bijzonder met huisartsenorganisatie DOH en daarnaast ook binnen het samenwerkingsverband DSP (DOH, SGE, PoZoB). Ontzettend fijn om hier samen met Monique volgende stappen in te zetten”.

Monique Hartings woont in Eindhoven, is getrouwd en heeft 3 kinderen. Monique zal haar bestuurstaken combineren met haar werkzaamheden als huisarts bij SGE Stratum.

Delen

Informatie

Geplaatst
4 maart 2021

Onderwerp(en)
Algemeen
Uitgelicht
Rode Kruis vervoer naar coronavaccinatie
Rode Kruis vervoer naar coronavaccinatie
Geplaatst: 19 april 2021

Voor sommige mensen is het lastig om een coronavaccinatie locatie te bereiken. Bijvoorbeeld omdat ze een lichamelijke of geestelijke beperking hebben. In sommige gevallen kan het Rode Kruis u naar de vaccinatiestraat brengen.

Vragen over coronavaccinatie
Vragen over coronavaccinatie
Geplaatst: 15 april 2021

Op dit moment krijgen de assistentes veel vragen met betrekking tot het corona-vaccin (COVID-19). Op het nieuws gaat het bericht dat de huisartsenpraktijken veel vaccinaties over hebben en mensen op een wachtlijst kunnen. Dit is niet het geval in onze praktijk.

Informatie voor gebruikers van corona zelftesten
Informatie voor gebruikers van corona zelftesten
Geplaatst: 13 april 2021

De zelftest is alleen bedoeld voor mensen die geen klachten hebben en die extra zekerheid zoeken omdat zij zich in gezelschap gaan begeven (bijvoorbeeld school, werk, bezoek familielid).

Cliëntenraad SGE
Cliëntenraad SGE
Geplaatst: 6 april 2021

SGE beschikt over een cliëntenraad. Maar waar houdt de cliëntenraad zich mee bezig? Lees het interview met Cees Kok, interim-voorzitter en Shanti Mohamed Jousuf, lid van de cliëntenraad en het jaarverslag 2020 van de cliëntenraad.

SGE stopt met het digitale formulier voor herhaalrecepten
SGE stopt met het digitale formulier voor herhaalrecepten
Geplaatst: 30 maart 2021

SGE gaat stoppen met het aanbieden van de mogelijkheid een herhaalrecept aan te vragen met het voor u bekende digitale formulier voor iedereen ouder dan 16 jaar. SGE will stop offering the option for persons older than 16 to request a repeat prescription with the digital form known to you.

Informatie over het coronavaccin in beeld
Informatie over het coronavaccin in beeld
Geplaatst: 29 maart 2021

Onder meer over de uitnodiging voor de prik en wie de prik geeft.