Speciale mededelingen


Maatregelen coronavirus

Let op: het is tijdelijk niet mogelijk om online een afspraak te maken. Voor een afspraak op het spreekuur vragen wij u eerst naar mogelijke corona gerelateerde klachten.

Geactualiseerde informatie (25 februari)


Oproep Covid-19 vaccinatie
Er wordt momenteel gevaccineerd tegen Covid19 (corona) in Nederland. 
Voor een deel van de mensen gaat dit via de GGD en voor een ander deel via de huisartsen.

Er is landelijk gekozen om te beginnen met de kwetsbaarste mensen.
De GGD vaccineert de alleroudste mensen. Van 100+ tot 65 jaar, van oud naar jong. De huisartsen vaccineren de groep tussen 18 en 64 jaar, van oud naar jong. Mensen die jaarlijks een uitnodiging voor de griepprik krijgen gaan vóór de mensen die niet in aanmerking komen voor de griepprik.

Op www.coronavaccinatie.nl kunt u zien hoe de routekaart bedacht is voor de vaccinatie. Eventuele vragen kunt u stellen via telefoonnummer 0800-1351. 

De SGE huisartsen gaan vaccineren met het AstraZeneca vaccin. Dit vindt plaats op een centrale locatie, namelijk in het Evoluon.
De eerste groep die wij daar gaan vaccineren zijn de mensen van 63 en 64 jaar oud, de mensen met een BMI boven de 40 en de mensen met het syndroom van Down. 
Omdat er steeds maar kleine gedeelten van het vaccin geleverd worden, kan er steeds maar een kleine groep gevaccineerd worden. De komende weken gaat ook zo gebeuren voor de andere leeftijdsgroepen. U krijgt vanzelf een uitnodiging als u aan de beurt bent.

Het AstraZeneca vaccin moet 2 maal gegeven worden. Er moet minimaal 12 weken tussen zitten. Daarom maakt u meteen bij het inplannen van uw afspraak twee afspraken.
Dit inplannen gaat via de vaccinatieplanner. Mocht u vragen hebben over het inplannen van een afspraak dan kunt u hulp vragen via dit telefoonnummer: 0497-708150. Voor medische en inhoudelijk vragen over het vaccin vragen wij u contact op te nemen met uw huisarts.

Avondklok
Nu met ingang van zaterdag 23 januari de avondklok is ingevoerd (21.00-04.30 uur) past SGE hier haar zorg op aan. Eventuele avondspreekuren die na dit tijdstip gepland staan komen te vervallen.

Uw huisarts

Naar aanleiding van de aangescherpte coronamaatregelen willen we u graag op de hoogte brengen van onze huidige werkwijze, die geldt in ieder geval tot 15 maart 2021. U kunt, met klachten of vragen over uw gezondheid, gewoon zoals u gewend bent, telefonisch of digitaal (MijnGezondheid.net) contact opnemen met onze praktijk.

 • Heeft u vragen over het coronavaccin? Kijk voor informatie op www.coronavaccinatie.nl of bel met het met het landelijk informatienummer 0800-1351.
 • De normale huisartsenzorg gaat door, zij het op een iets andere manier. Wij proberen u zo goed mogelijk te helpen en zorgen ervoor dat u veilig bij ons terecht kunt. Om deze veiligheid te kunnen waarborgen vragen wij uw aandacht voor het volgende. Kom niet zonder overleg naar de praktijk; loop dus niet zomaar even binnen voor het maken van een afspraak. Wanneer u een afspraak wilt maken belt u met de assistente.
 • Verwijsbrieven sturen wij zoveel mogelijk digitaal naar u door. Als u toch iets moet ophalen/afgeven op de praktijk kan dit pas na overleg met de huisarts of assistente.
 • Wij hebben inmiddels in een aantal centra ook de mogelijkheid om gebruik te maken van een videoconsult, u heeft hiervoor alleen een smartphone nodig met camerafunctie. Vraag de assistente naar de mogelijkheden.
 • Overweeg of u uw hulpvraag ook digitaal kunt stellen. Stuur eventueel een foto mee. Ook dat kan via MijnGezondheid.net. Wij reageren elke dag.
 • Als bellen of beeldbellen geen oplossing biedt bent u welkom op het gewone spreekuur, mits u niet verkouden bent.
 • Heeft u (mogelijk) een Covid-infectie en moet u worden beoordeeld? Dan krijgt u een afspraak op het isolatiespreekuur of de huisarts komt op huisbezoek wanneer u te ziek bent om te komen.
 • Wanneer u afspreekt naar de praktijk te komen, kom alleen en zo kort mogelijk van tevoren.
 • Wij willen u vragen om een mondkapje te dragen bij het bezoeken van ons centrum.
 • Herhaal ook uw medicatie bij voorkeur via de MedGemak-app.
 • U hoeft zich niet te melden bij de balie als u op tijd bent voor u afspraak. Alleen indien u te laat bent dan verzoeken wij u zich te melden bij de balie.

Uw apotheek

In verband met de nog steeds heersende corona maatregelen en om de personele bezetting beter te kunnen borgen blijven de medipunten Sibelius, Prinsejagt en Parade in ieder geval tot 1 juli 2021 gesloten. Patiënten van Sibelius kunnen terecht bij SGE apotheek Stratum, patiënten van Prinsejagt kunnen terecht bij SGE apotheek Woensel en patiënten van de Parade kunnen terecht bij SGE apotheek Orion.

Alle SGE apotheken beschikken ondertussen over een afhaalautomaat. Hier kunt u 24 uur per dag, 7 dagen in de week uw medicatie afhalen. U ontvangt dan een mail of SMS bericht met een code. Met deze code kunt u de medicatie zelf afhalen uit deze automaat.
Daarnaast bestaat nog steeds de mogelijkheid van thuisbezorgen als u niet zelf in staat bent om uw medicatie op te halen.

Uw fysiotherapeut

Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen komen de medische fitness trainingen tot 15 maart te vervallen. Er wordt door de overheid onderscheid gemaakt tussen zorg en fitness. Als een fysiotherapeut zorg verleent in een ruimte, dan gelden de algemene regels die voor sportscholen zijn geformuleerd niet. Onder zorg wordt verstaan training, die medisch geïndiceerd is.

Groepsbehandelingen zijn mogelijk als de onderstaande regels worden gevolgd:

 • minimaal 10 m² per persoon
 • de afstand tussen patiënten is steeds 1,5 meter
 • er is altijd minimaal één fysiotherapeut in de ruimte
 • het betreft individueel oefenen

Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met uw begeleidende fysiotherapeut.

Chronische zorg

De praktijkondersteuners doen in veel gevallen het consult digitaal, telefonisch of in een beeldbelgesprek. Ook kunnen ze mensen op 1,5 meter afstand begeleiden in hun spreekkamer.


Tandartspraktijk SGE Meerhoven

Tandartsenpraktijk SGE Meerhoven is open voor regulier tandartsgeneeskundige zorg. Ook hier worden de richtlijnen en maatregelen ten aanzien van het Corona virus in acht genomen.

DSP training

Alle groepstrainingen gaan in de periode 15 december tot in ieder geval 15 maart, online door.

Uitgelicht
Monique Hartings nieuw lid Raad van Bestuur SGE
Monique Hartings nieuw lid Raad van Bestuur SGE
Geplaatst: 4 maart 2021

De Raad van Toezicht van SGE heeft Monique Hartings (51 jaar) benoemd tot lid Raad van Bestuur per 1 juli 2021. Zij volgt Ed Berends op die, zoals eerder bekend is gemaakt, per die datum gaat genieten van zijn pensioen.

Antwoord op de meestgestelde vragen over Covid-19 vaccinatie
Antwoord op de meestgestelde vragen over Covid-19 vaccinatie
Geplaatst: 2 maart 2021

Lees hier de meestgestelde vragen over COVID-19 vaccinatie en een update over de COVID-19 vaccinatie oproepen. More information about the Dutch vaccination programme against COVID-19 available in English.

NPA kwaliteitskeurmerk
NPA kwaliteitskeurmerk
Geplaatst: 1 maart 2021

NPA (Accreditering van het Nederlandse Huisartsen Genootschap) is hét kwaliteitskeurmerk in de huisartsenpraktijk. Eind vorig jaar zijn alle SGE centra ge-audit door de NPA. Een kritische auditor onderzoekt op basis van gesprekken met medewerkers, vragenlijsten en checklists of de kwaliteit van de huisartsenzorg voldoet aan de richtlijnen van de NPA.