Speciale mededelingen


Maatregelen coronavirus

Let op: het is tijdelijk niet mogelijk om online een afspraak te maken. Voor een afspraak op het spreekuur vragen wij u eerst naar mogelijke corona gerelateerde klachten.

Geactualiseerde informatie (12 april)

AstraZeneca
Op advies van de Gezondheidsraad wordt de vaccinatie met AstraZeneca, van mensen geboren in 1960 of eerder, voortgezet. (Lees hier het persbericht)
Mensen onder de 60 jaar ontvangen een ander vaccin. Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu verwacht hier in de loop van volgende week meer duidelijkheid over te kunnen geven. De Gezondheidsraad adviseert verder dat mensen geboren na 1960 die al een eerste vaccinatie met AstraZeneca hebben gekregen, de afspraak voor de tweede prik met AstraZeneca kunnen laten doorgaan.
Dat betekent voor de mensen jonger dan 60 jaar die eerste vaccin hebben gehad en hun 2e prik reeds is gepland, dat de afspraak gewoon doorgaat.

Avondklok
Nu met ingang van zaterdag 23 januari de avondklok is ingevoerd (22.00-04.30 uur) past SGE hier haar zorg op aan. Eventuele avondspreekuren die na dit tijdstip gepland staan komen te vervallen.

Uw huisarts

Naar aanleiding van de aangescherpte coronamaatregelen willen we u graag op de hoogte brengen van onze huidige werkwijze, die geldt in ieder geval tot 20 april 2021. U kunt, met klachten of vragen over uw gezondheid, gewoon zoals u gewend bent, telefonisch of digitaal (MijnGezondheid.net) contact opnemen met onze praktijk.

 • Heeft u vragen over het coronavaccin? Kijk voor informatie op www.coronavaccinatie.nl of bel met het met het landelijk informatienummer 0800-1351.
 • De normale huisartsenzorg gaat door, zij het op een iets andere manier. Wij proberen u zo goed mogelijk te helpen en zorgen ervoor dat u veilig bij ons terecht kunt. Om deze veiligheid te kunnen waarborgen vragen wij uw aandacht voor het volgende. Kom niet zonder overleg naar de praktijk; loop dus niet zomaar even binnen voor het maken van een afspraak. Wanneer u een afspraak wilt maken belt u met de assistente.
 • Verwijsbrieven sturen wij zoveel mogelijk digitaal naar u door. Als u toch iets moet ophalen/afgeven op de praktijk kan dit pas na overleg met de huisarts of assistente.
 • Wij hebben inmiddels in een aantal centra ook de mogelijkheid om gebruik te maken van een videoconsult, u heeft hiervoor alleen een smartphone nodig met camerafunctie. Vraag de assistente naar de mogelijkheden.
 • Overweeg of u uw hulpvraag ook digitaal kunt stellen. Stuur eventueel een foto mee. Ook dat kan via MijnGezondheid.net. Wij reageren elke dag.
 • Als bellen of beeldbellen geen oplossing biedt bent u welkom op het gewone spreekuur, mits u niet verkouden bent.
 • Heeft u (mogelijk) een Covid-infectie en moet u worden beoordeeld? Dan krijgt u een afspraak op het isolatiespreekuur of de huisarts komt op huisbezoek wanneer u te ziek bent om te komen.
 • Wanneer u afspreekt naar de praktijk te komen, kom alleen en zo kort mogelijk van tevoren.
 • Wij willen u vragen om een mondkapje te dragen bij het bezoeken van ons centrum.
 • Herhaal ook uw medicatie bij voorkeur via de MedGemak-app.
 • U hoeft zich niet te melden bij de balie als u op tijd bent voor u afspraak. Alleen indien u te laat bent dan verzoeken wij u zich te melden bij de balie.

Uw apotheek

In verband met de nog steeds heersende corona maatregelen en om de personele bezetting beter te kunnen borgen blijven de medipunten Sibelius, Prinsejagt en Parade in ieder geval tot 1 juli 2021 gesloten. Patiënten van Sibelius kunnen terecht bij SGE apotheek Stratum, patiënten van Prinsejagt kunnen terecht bij SGE apotheek Woensel en patiënten van de Parade kunnen terecht bij SGE apotheek Orion.

Alle SGE apotheken beschikken ondertussen over een afhaalautomaat. Hier kunt u 24 uur per dag, 7 dagen in de week uw medicatie afhalen. U ontvangt dan een mail of SMS bericht met een code. Met deze code kunt u de medicatie zelf afhalen uit deze automaat.
Daarnaast bestaat nog steeds de mogelijkheid van thuisbezorgen als u niet zelf in staat bent om uw medicatie op te halen.

Uw fysiotherapeut

Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen komen de medische fitness trainingen tot 20 april te vervallen. Er wordt door de overheid onderscheid gemaakt tussen zorg en fitness. Als een fysiotherapeut zorg verleent in een ruimte, dan gelden de algemene regels die voor sportscholen zijn geformuleerd niet. Onder zorg wordt verstaan training, die medisch geïndiceerd is.

Groepsbehandelingen zijn mogelijk als de onderstaande regels worden gevolgd:

 • minimaal 10 m² per persoon
 • de afstand tussen patiënten is steeds 1,5 meter
 • er is altijd minimaal één fysiotherapeut in de ruimte
 • het betreft individueel oefenen

Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met uw begeleidende fysiotherapeut.

Chronische zorg

De praktijkondersteuners doen in veel gevallen het consult digitaal, telefonisch of in een beeldbelgesprek. Ook kunnen ze mensen op 1,5 meter afstand begeleiden in hun spreekkamer.


Tandartspraktijk SGE Meerhoven

Tandartsenpraktijk SGE Meerhoven is open voor regulier tandartsgeneeskundige zorg. Ook hier worden de richtlijnen en maatregelen ten aanzien van het Corona virus in acht genomen.

DSP training

Alle groepstrainingen gaan in de periode 15 december tot in ieder geval 20 april, online door.

Uitgelicht
Rode Kruis vervoer naar coronavaccinatie
Rode Kruis vervoer naar coronavaccinatie
Geplaatst: 19 april 2021

Voor sommige mensen is het lastig om een coronavaccinatie locatie te bereiken. Bijvoorbeeld omdat ze een lichamelijke of geestelijke beperking hebben. In sommige gevallen kan het Rode Kruis u naar de vaccinatiestraat brengen.

Vragen over coronavaccinatie
Vragen over coronavaccinatie
Geplaatst: 15 april 2021

Op dit moment krijgen de assistentes veel vragen met betrekking tot het corona-vaccin (COVID-19). Op het nieuws gaat het bericht dat de huisartsenpraktijken veel vaccinaties over hebben en mensen op een wachtlijst kunnen. Dit is niet het geval in onze praktijk.

Informatie voor gebruikers van corona zelftesten
Informatie voor gebruikers van corona zelftesten
Geplaatst: 13 april 2021

De zelftest is alleen bedoeld voor mensen die geen klachten hebben en die extra zekerheid zoeken omdat zij zich in gezelschap gaan begeven (bijvoorbeeld school, werk, bezoek familielid).