Historie
De oorsprong van SGE ligt in de Philips Medische Dienst. Philips zorgde voor een dienst waar medische en paramedische disciplines gezamenlijk zorg boden. Met ondersteuning van technologie. Destijds een revolutionair concept. In 1982 is deze zorgfunctie ondergebracht in de stichting SGE. SGE stichtte een aantal centra verspreid over de stad Eindhoven. Naast zorg boden de centra vanaf de start maatschappelijk werk en thuiszorg aan de wijkbewoners.
Structuur
SGE Gezondheidscentra
Vanuit een samenwerking die de muren van de gezondheidscentra overstijgt, biedt SGE aan ruim 80.000 Eindhovenaren zorg. Alle zorgprofessionals in de centra van SGE zijn in loondienst. SGE heeft de gezondheidscentra geclusterd. Een clustermanager heeft de leiding over twee of drie SGE-centra. Daarnaast is er een manager apotheken die de acht apotheken van SGE aanstuurt. Een huisarts in elk centrum heeft daarnaast de dagelijkse leiding. De gezondheidscentra worden ondersteund door het bedrijfsbureau in Strijp-Z.
Kennis en innovatie in de eerstelijn: Strijp-Z
Om samenwerken in zorg te stimuleren, heeft SGE een ambitie in het genereren en delen van kennis door onderzoek en opleiden. Ook heeft SGE een doelstelling om eerstelijnszorg te vernieuwen. Binnen gebouw Strijp-Z brengt SGE partijen in de regio bij elkaar om samen te werken aan deze ambitie. Meer informatie?
Meer over Strijp-Z
SGE Werkt!
SGE heeft naast tien gezondheidscentra ook een tak die (preventief) werkt aan de gezondheid en een snel herstel van werknemers. SGE Werkt speelt in op specifieke klachten die belemmerd kunnen zijn tijdens het werk. Het gaat hierbij om psychische en fysieke klachten, zoals stress, overbelasting en spanningsklachten.
Meer over SGE Werkt
Bestuur
SGE wordt bestuurd door een Raad van Bestuur en een Raad van Toezicht.
Raad van Bestuur Raad van Toezicht