Over SGE Hier staan we voor


SGE zet zich in voor een duurzaam gezonde wijk. We zien het als onze taak om bij te dragen aan de gezondheid en het welzijn van de bewoners in de wijk. Door actief te zijn in alle wijken van Eindhoven, kunnen we een partner in gezond leven zijn voor alle Eindhovenaren. Vanzelfsprekend zijn we er ook wanneer iemand (chronisch) ziek is. Dichtbij, laagdrempelig en persoonlijk; dat is eerstelijnszorg volgens SGE.

De zorggids van de wijk

Bij SGE kan een wijkbewoner erop vertrouwen dat we ons uiterste best doen zijn gezondheid te bewaken en waar nodig te verbeteren. Maar ook wanneer er een ingewikkelde zorgvraag zich voordoet, helpen wij mensen op weg om hun route te vinden in het zorglandschap.

In de wijk, voor de wijk

Een wijk is per definitie rijk aan mensen en culturen, met verschillende leeftijden en behoeftes. Rijk ook aan meningen en verhalen. Onze gezondheidscentra zijn een anker in de wijk; een herkenbare plek in de buurt. We luisteren naar wat er speelt bij patiënten en kijken naar de behoefte in de wijk. Zodat alle wijkbewoners kunnen rekenen op zorg op maat.

Welvaart begint met welzijn

Onze ambitie is duidelijk: we willen bijdragen aan het welzijn van alle wijkbewoners. Welzijn begint met een goede gezondheid: met vitaliteit en het kunnen deelnemen aan de maatschappij. Dat zijn niet alleen mooie woorden, het is de drijfveer waarmee we iedere dag weer onze deuren open zetten. Voor de vragen uit de omgeving. Voor het verbeteren van de omstandigheden in de buurt. Voor goede zorg en service. Dat is welvaart en die begint met welzijn.

Zorg van de toekomst

SGE werkt continue aan oplossingen voor de toenemende vraag en complexiteit van de zorg. Dit doen we door intensief samen te werken met lokale, regionale en landelijke partners aan de verbetering van de zorg. Maar ook door innovaties, die helpen de zorg toegankelijker en beter betaalbaar te maken.
Uitgelicht
Kans op smog
Kans op smog
Geplaatst: 22 juni 2017

Het RIVM geeft aan dat er vandaag kans op smog door ozon is in zuidoost Nederland. De luchtkwaliteit kan hier 'slecht' zijn volgens de Nederlandse Luchtkwaliteitsindex. Lees verder.

Kinderen op Gewicht
Kinderen op Gewicht
Geplaatst: 16 juni 2017

Is uw kind (een beetje) te dik en weet u niet goed wat u hieraan kunt doen? In de cursus Kinderen op Gewicht geven we uw kind advies en ondersteuning op gebied van gezonde voeding en sport.

Estafette voor Make-A-Wish
Estafette voor Make-A-Wish
Geplaatst: 15 juni 2017

Ook dit jaar lopen 9 en 10 september zorgverleners van o.a. SGE Meerhoven weer mee met de 24-uurs estafette van Meerhoven24! Lees verder.