Uitgelicht
Afsluiting Diabetes Challenge
Afsluiting Diabetes Challenge
Geplaatst: 14 oktober 2016

Op zaterdag 15 oktober sluit de Nationale Diabetes Challenge 2016 feestelijk af op het NDC Festival bij Paleis Het Loo in Apeldoorn. Daar komen ruim 3000 mensen en ook onze SGE lopers zijn daarbij aanwezig!

Depressie bij jongeren
Depressie bij jongeren
Geplaatst: 13 oktober 2016

Iedereen voelt zich wel eens somber of down. Zo’n sombere bui kan allerlei oorzaken hebben. Bijvoorbeeld een ruzie of een teleurstelling. Of ziekte of narigheid in de familie. Meestal verdwijnt die sombere bui vanzelf. Tijdelijke somberheid hoort bij het leven.

Geslaagde marathon
Geslaagde marathon
Geplaatst: 10 oktober 2016

Zondag 09.10 jl. namen diverse zorgverleners van SGE deel aan de marathon van Eindhoven. Bedankt voor uw support, het was een geslaagde en sportieve dag!

We draaien de rollen om!
We draaien de rollen om!
Geplaatst: 10 oktober 2016

Miljoenen mantelzorgers staan het hele jaar voor anderen klaar. Laten we het eens omdraaien en hen op 10 november, de Dag van de Mantelzorg, een handje helpen bij klusjes waar zij niet aan toekomen. Denk aan een schilderij ophangen, de zolder opruimen, oude spullen naar de kringloop brengen, de ramen zemen of auto wassen, een gezonde maaltijd koken, kinderen en/of hond op een leuke manier bezig houden, heg knippen en ga zo maar door.

Artikel eHealth MedischOndernemen
Artikel eHealth MedischOndernemen
Geplaatst: 7 oktober 2016

Minister Schippers wil eHealth stimuleren en trok er in juni 20 miljoen voor uit, maar erg hard gaat het nog niet met eHealth in Nederland. Uit onderzoek van Zorgbelang Brabant (de eHealth meetlat) blijkt dat SGE koploper is op dit gebied. MedischOndernemen spreekt met huisarts Meggy Hurenkamp en IT-manager Vincent Gerris over de invoering van eHealth bij SGE. Lees via dit bericht het volledige artikel en meer over het onderzoek.

Een WLZ-indicatie, en dan?
Een WLZ-indicatie, en dan?
Geplaatst: 6 oktober 2016

Wist u dat u met een Wlz-indicatie (Wet langdurige zorg) recht heeft op gratis ondersteuning bij het regelen van passende zorg? Want dat kan ingewikkeld zijn. Natuurlijk, u kunt het een en ander heel goed zelf regelen maar professionele ondersteuning hierin is soms best handig.