Uitgelicht
Openingstijden carnaval
Openingstijden carnaval
Geplaatst: 23 februari 2017

Ook met carnaval zijn onze gezondheidscentra op maandag en dinsdag voor u geopend! In de avond en het weekend kunt u terecht bij de Spoedpost.

Geslaagde bijeenkomst!
Geslaagde bijeenkomst!
Geplaatst: 21 februari 2017

Zaterdag 18 februari jl. heeft SGE samen met Zuidzorg, Vitalis en Lumens het symposium 'Vergeet me niet' georganiseerd. Naast een documentaire, een lezing en een theaterstuk over dementie en mantelzorg waren er ook informatie kraampjes aanwezig van oa WijEindhoven, de zorgtrajectbegeleiders, Alzheimer Nederland en het Rode Kruis. De belangstelling was erg groot. Dit geeft ook aan hoe belangrijk dit thema is. Veel mensen uit de wijk verlenen op een of andere manier mantelzorg en de vraag om ondersteuning is nadrukkelijk aanwezig. Een belangrijk signaal uit de wijk waar we mee aan de slag gaan.

Tips om griep te voorkomen!
Tips om griep te voorkomen!
Geplaatst: 20 februari 2017

Voor de meeste mensen is griep (influenza) een vervelende ziekte die vanzelf overgaat. Sommige mensen kunnen ernstig ziek worden door de griep. Zij zitten in een risicogroep en kunnen gratis de griepprik krijgen. In dit bericht tips hoe u besmetting met het griepvirus kunt voorkomen.

Vergoeding fysio etalagebenen
Vergoeding fysio etalagebenen
Geplaatst: 20 februari 2017

Sinds 2017 wordt fysiotherapie voor mensen met etalagebenen vergoedt vanuit de basisverzekering. SGE heeft fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in deze behandeling en aangesloten zijn bij ClaudicatioNet. Klik hier voor meer informatie.

Bevolkingsonderzoeken
Bevolkingsonderzoeken
Geplaatst: 20 februari 2017

Op 1 januari 2017 is het vernieuwde bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker van start gegaan. Klik op lees verder voor informatie van Bevolingsonderzoek Zuid over de bevolkingsonderzoeken baarmoederhalskanker, borstkanker en darmkanker.

Terugblik e-Healthweek
Terugblik e-Healthweek
Geplaatst: 15 februari 2017

In het kader van de eHealth week van 23 tot en met 27 januari nodigden we u uit om deel te nemen aan een bijeenkomst over eHealth bij SGE. In 2 bijeenkomsten hebben we gesproken over de eHealth diensten van SGE en uw ervaringen daarmee. In deze terugblik geven we u een samenvatting van deze bijeenkomsten.