Uitgelicht
Sibelius verwelkomt 4000e patiënt!
Sibelius verwelkomt 4000e patiënt!
Geplaatst: 24 mei 2016

Deze week is het feest in SGE Sibelius: zij verwelkomen hun 4000e patiënt!

Echt of nep?
Echt of nep?
Geplaatst: 13 mei 2016

Koopt u wel eens geneesmiddelen online? Zoals pijnstillers, afslankmiddelen, slaapmiddelen of kalmeringsmiddelen? Veel van de medicijnen die online worden aangeboden zijn nep. Nep medicijnen brengen uw gezondheid in gevaar. Ze kunnen niet werken en zelfs gevaarlijke stoffen bevatten. Op de website www.echt-of-nep.nl kunt u de betrouwbaarheid van de online aanbieder controleren met de echt-of-nep check.

Vragen over uw rekening?
Vragen over uw rekening?
Geplaatst: 9 mei 2016

Haalt u een geneesmiddel bij de apotheek, dan betaalt u ook voor de dienstverlening. Want u betaalt voor elk geneesmiddel terhandstellingskosten. Daarnaast kan de apotheek u kosten in rekening brengen voor een begeleidingsgesprek bij een nieuw geneesmiddel. De kosten van deze dienstverlening vallen onder uw eigen risico. Klik op 'lees meer' voor informatie over terhandstellingskosten, kosten voor een begeleidingsgesprek en het preferentiebeleid (voorkeursgeneesmiddel).

Fit Formule
Fit Formule
Geplaatst: 9 mei 2016

In 5 stappen een gezonder leven! Iedereen weet dat een gezonde leefstijl belangrijk is. Want met een gezonde leefstijl blijft u gezonder en voelt u zich fitter en actiever! Iemand met een gezonde leefstijl eet gezond en rookt niet. Hij of zij beweegt genoeg en drinkt niet te veel alcohol. Met een gezonde leefstijl kunnen bovendien chronische ziekten, zoals diabetes en hart- en vaatziekten voorkomen worden. SGE helpt u graag om meer te gaan bewegen en gezond te gaan eten met de Fit Formule! In slechts 5 stappen heeft u de juiste basis voor een gezonde leefstijl!

Wandelt u met ons mee?
Wandelt u met ons mee?
Geplaatst: 9 mei 2016

SGE neemt deel aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC), een initiatief van de Bas van de Goor Foundation om mensen met diabetes te helpen bij het verbeteren van hun leefstijl en gezondheid. Vanaf dinsdag 17 mei kunt u t/m september wekelijks meelopen met de wandelgroep die wij organiseren vanuit SGE Strijp en SGE Stratum. Patiënten, naasten en buurtbewoners mogen meelopen, ook mensen die geen diabetes hebben zijn van harte welkom om mee te doen! In totaal wandelen we 16 weken met als finish de Nationale Diabetes Challenge Week waarin we vier dagen achtereen 5 tot 10 km wandelen. Schrijf u in en loop met ons mee!

EMDR
EMDR
Geplaatst: 6 mei 2016

Heeft u klachten die zijn ontstaan als direct gevolg van een akelige gebeurtenis, zoals een verkeersongeluk, een nare medische ervaring, een geweldsmisdrijf of pesterijen? En roept het denken aan deze gebeurtenis nog steeds een emotionele reactie op? Dan is de kans heel groot dat EMDR hierin verlichting kan brengen.