Uitgelicht
Omgaan met warm weer
Omgaan met warm weer
Geplaatst: 26 juli 2016

Bij warm weer is het belangrijk dat u uitdroging en oververhitting voorkomt: drink genoeg bij warm weer, beperk lichamelijke inspanning 's middags en bescherm u tegen de zon met zonnecrème en een pet of een hoed. Voor ouderen en jonge kinderen is het extra belangrijk om rekening te houden met warmte.

Spanningsklachten?
Spanningsklachten?
Geplaatst: 26 juli 2016

Heeft u lichamelijke klachten zoals pijn in de nek, last van de rug of de maag, hoofdpijn, slaapproblemen of continu moe zijn? En kan de oorzaak niet gevonden worden? Dan kan het zijn dat uw klachten ontstaan door spanningen. De cursus ‘Omgaan met spanningsklachten’ kan u handvatten geven om de klachten te verminderen of zelfs helemaal weg te nemen.

Vakantietips!
Vakantietips!
Geplaatst: 22 juli 2016

Eindelijk is dan nu ook het zuiden van het land aan de beurt: vakantie! Wij hebben een aantal vakantietips voor u op een rijtje gezet.

Muggenplaag Brabant
Muggenplaag Brabant
Geplaatst: 19 juli 2016

Brabant wordt geteisterd door muggen. Bij een muggenbeet volgt vaak een onschuldige reactie, waarbij de zwelling de eerste drie dagen na de steek toeneemt en na dag vijf weer kleiner wordt en uiteindelijk geneest. Klik op 'Lees meer' voor tips om muggenbeten te voorkomen.

Start runningtherapie!
Start runningtherapie!
Geplaatst: 19 juli 2016

Wilt u uw spanningen kwijtraken? Beter slapen en stress verminderen? Probeer het dan eens door ‘Runningtherapie’. Dat is het rustig opbouwen van hardlopen onder begeleiding van de fysiotherapeut/oefentherapeut. Vanaf 5 september start er weer een nieuwe groep in SGE Orion, aanmelden kan nog!

Zo vliegt de zomer voorbij
Zo vliegt de zomer voorbij
Geplaatst: 18 juli 2016

Zomer: voor de een de tijd van zon, zee en volop gezelligheid, voor anderen misschien juist stilletjes omdat familie en andere mensen om hen heen op vakantie zijn. Er worden verschillende (vrij toegankelijke) activiteiten georganiseerd voor ouderen deze zomer. We wijzen u graag op weg naar leuke activiteiten bij u in de buurt!