Uitgelicht
Acne: wat kan ik zelf doen?
Acne: wat kan ik zelf doen?
Geplaatst: 24 april 2017

Acne betekent jeugdpuistjes. De puistjes zitten in het gezicht, op de rug, op de borst, of op de schouders. Acne komt vooral voor bij jongeren tussen de 15 en 25 jaar. Bijna iedereen krijgt in de puberteit wel acne, de één meer dan de ander. Een heel enkele keer begint acne pas op volwassen leeftijd. Acne is een zichtbare huidaandoening, die behoorlijk vervelend kan zijn en psychische problemen kan geven.

Drukte spoedpost tijdens feestdagen
Drukte spoedpost tijdens feestdagen
Geplaatst: 13 april 2017

Tijdens de feestdagen kan het extra druk zijn bij de Huisartsenposten. Neem daarom bij twijfel over uw gezondheid vóór de feestdagen contact op met uw eigen huisarts. Zorg dat u voldoende medicijnen in huis heeft. Meer info.

Goed resultaat audit NPA!
Goed resultaat audit NPA!
Geplaatst: 11 april 2017

In alle SGE gezondheidscentra hebben de huisartsenteams de accreditatie behaald. De auditor was onder de indruk van alle activiteiten in de centra. Zij benoemde specifiek de kruisbestuiving door de rondgang langs alle centra om Best Practices op te halen en uit te wisselen. Verder lukt het steeds beter om lean werken te integreren in de praktijk. De opmerkingen gingen onder andere over de verschillende uitvoeringen van het sterilisatieprotocol, die voldeden aan de eisen, maar niet allemaal even efficiënt waren. De kern is dat SGE systematisch probeert haar zorg te verbeteren door te leren van bijvoorbeeld klachten van patiënten en meldingen en ideeën van medewerkers

Heeft u altijd pijn?
Heeft u altijd pijn?
Geplaatst: 10 april 2017

OCA Eindhoven organiseert op woensdag 10 mei a.s. een gratis bijeenkomst voor mensen met chronische pijn. Om grip te krijgen op uw pijn en klachten is het belangrijk u goed te informeren. Wat is chronische pijn? Hoe ontstaat het? Wat kunt u er zelf aan doen? OCA helpt u uw doel te bereiken. U bent van harte welkom op de informatiebijeenkomst! Klik op 'Lees meer' voor het programma en om uzelf aan te melden.

Hoe ziet u SGE?
Hoe ziet u SGE?
Geplaatst: 7 april 2017

Wij zijn benieuwd naar uw mening over SGE. Sinds februari hebben we een afstudeerder in huis van Fontys Hogeschool Communicatie die onderzoek doet naar het imago en de reputatie van SGE. We willen u graag vragen om een korte enquête in te vullen. De vragenlijst is anoniem en neemt ongeveer 5 minuten van uw tijd in beslag. Klik op 'Lees meer' om naar de vragenlijst te gaan. Alvast hartelijk dank voor het geven van uw mening!

Een teek? Pak 'm beet!
Een teek? Pak 'm beet!
Geplaatst: 3 april 2017

Teken komen voor in bos, park, hei, tuin of duinen. Ze kunnen zich vastbijten in de huid en u kunt er ziek van worden. Controleer daarom uw hele lichaam als u in het groen bent geweest.