Veelgestelde vragen coronavaccinaties


      1. Wanneer ben ik aan de beurt voor de coronavaccinatie?
Het RIVM nodigt uit van oud naar jong. Via de volgende link kunt u vinden wanneer u wordt uitgenodigd.
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/vraag-en-antwoord/wanneer-krijg-ik-een-vaccinatie-tegen-het-coronavirus  

2. Ik wil graag kiezen wel vaccin ik krijg, kan dat? 
Nee, dat is niet mogelijk. De overheid beslist welk vaccin u krijgt.

3. 
Wordt de 2e vaccinatie naar voren gezet i.v.m. het nieuwsbericht betreft het termijn tussen 1e en 2e vaccinatie van AstraZeneca?
Nee, de datum voor de 2e vaccinatie staat vast, omdat we afhankelijk zijn van de locatie en levering van de vaccins. Enkele dagen voordat we vaccineren worden de vaccins geleverd.

4. 
Wat is er bekend over de bijwerkingen na vaccinatie met AstraZeneca?
Kijk op https://www.rivm.nl/covid-19-vaccinatie/vaccins/astrazeneca voor meer informatie.

5. Hoe is het geregeld met de registratie bij het RIVM? 
U heeft zelf wel of geen toestemming gegeven om de gegevens te delen met het RIVM. Als u toestemming heeft gegeven dan kunt u op mijn.rivm.nl/vaccinaties inloggen met Uw Digi-d. Daar kunt u zien welk vaccin u heeft gehad. Het kan zijn dat het bij u nog niet zichtbaar is omdat het RIVM achter loopt met het verwerken van de gegevens.

6. 
Wanneer is één vaccinatie voldoende?
  •       Als je minder dan zes maanden geleden COVID-19 hebt gehad. Door de infectie heb je al immuniteit opgebouwd en dan is één dosis van een vaccin voldoende voor goede bescherming. Uitzondering hierop zijn mensen die horen bij de medisch hoog-risico groepen van wie het immuunsysteem ernstig gecompromitteerd is. Voor meer informatie: https://www.rivm.nl/covid-19-vaccinatie/professionals/prioritering-medische-risicogroepen
  •       Als je gevaccineerd wordt met het vaccin van Janssen. Van dit vaccin krijg je één vaccinatie. 

      7. Mag ik wel twee vaccinaties, ook al heb ik corona gehad vóór de eerste vaccinatie?
Ja, dat mag. Het is niet nodig, maar het mag wel en het is niet bezwaarlijk. 


Uitgelicht
Gebruik mondkapje
Gebruik mondkapje
Geplaatst: 24 juni 2021

Gelukkig neemt de ernst en omvang van de Corona-epidemie af en kunnen maatregelen worden versoepeld. Toch vragen wij u om in onze centra bij binnenkomst een mondkapje te blijven dragen.

Meldingen instellen MijnGezondheid.net
Meldingen instellen MijnGezondheid.net
Geplaatst: 10 juni 2021

Wist u dat u via 'instellingen' op www.mijngezondheid.net de voorkeuren voor e-mails en push-berichten kunt wijzigen? Zo kunt u instellen dat u een melding ontvangt bij een nieuw bericht van uw zorgverlener of zodra de uitslag van een onderzoek bekend is.

Coronavaccinatie en registratie
Coronavaccinatie en registratie
Geplaatst: 8 juni 2021

De SGE huisartsen hebben de groep 60-64-jarigen gevaccineerd. Voor de laatste groep en 2e prik zijn de afspraken gepland en vaccins besteld. The GP's of SGE vaccinated the group of 60-64 year olds.