Laatste informatie coronavirus


Geactualiseerde informatie (8 september)

Gebruik mondkapje

Gelukkig neemt de ernst en omvang van de Corona-epidemie af en kunnen maatregelen worden versoepeld. Toch vragen wij u om in onze centra bij binnenkomst een mondkapje te blijven dragen. Dit heeft twee belangrijke redenen:
 • Tijdens het lopen kan op veel plaatsen de 1,5 meter afstand niet worden geborgd
 • In onze centra komen veel kwetsbare mensen

Wanneer u in de wachtruimte zit en er is voldoende onderlinge afstand dan kunt u het kapje afdoen. Dit geldt ook voor de spreekkamer, ook hier kunt u in overleg met de hulpverlener het kapje achterwege laten. Wij danken u voor uw begrip en medewerking, Wanneer de situatie verandert kunnen ook de richtlijnen veranderen. De meest actuele informatie vindt u steeds op onze website.

Uw huisarts

Gezien de coronamaatregelen hebben we onze werkwijze aangepast. U kunt, met klachten of vragen over uw gezondheid, gewoon zoals u gewend bent, telefonisch of digitaal (MijnGezondheid.net) contact opnemen met onze praktijk.

 • Heeft u vragen over het coronavaccin? Kijk voor informatie op www.coronavaccinatie.nl of bel met het met het landelijk informatienummer 0800-1351.
 • De normale huisartsenzorg gaat door, zij het op een iets andere manier. Wilt u een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact op, contact aan de balie proberen we zoveel mogelijk te vermijden.
 • Verwijsbrieven sturen wij zoveel mogelijk digitaal naar u door.
 • Wij hebben inmiddels in een aantal centra ook de mogelijkheid om gebruik te maken van een videoconsult, u heeft hiervoor alleen een smartphone nodig met camerafunctie. Vraag de assistente naar de mogelijkheden.
 • Overweeg of u uw hulpvraag ook digitaal kunt stellen. Stuur eventueel een foto mee. Ook dat kan via MijnGezondheid.net.
 • Als bellen of beeldbellen geen oplossing biedt bent u welkom op het gewone spreekuur, mits u geen klachten hebt die passen bij een Corona-infectie
 • Heeft u (mogelijk) een Covid-infectie en moet u worden beoordeeld? Dan krijgt u een afspraak op het isolatiespreekuur of de huisarts komt op huisbezoek wanneer u te ziek bent om te komen.
 • Wanneer u afspreekt naar de praktijk te komen, kom alleen en zo kort mogelijk van tevoren.
 • Wij vragen u om een mondkapje te dragen bij het bezoeken van ons centrum.
 • Herhaal uw medicatie bij voorkeur via de MedGemak-app.

Uw apotheek

Alle SGE apotheken beschikken ondertussen over een afhaalautomaat. Hier kunt u 24 uur per dag, 7 dagen in de week uw medicatie afhalen. U ontvangt dan een mail of SMS bericht met een code. Met deze code kunt u de medicatie zelf afhalen uit deze automaat. Daarnaast bestaat nog steeds de mogelijkheid van thuisbezorgen als u niet zelf in staat bent om uw medicatie op te halen.

In alle SGE apotheken kunt u corona zelftesten met CE keurmerk aanschaffen. In apotheek Stratum en Orion zijn deze corona zelftesten via de afhaalautomaat 24/7 beschikbaar.

Uw fysiotherapeut

Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen kunnen de medische fitness groepen per 1 juni weer opgestart worden.

Behandelingen en trainingen met meerdere mensen in de oefenzaal zijn mogelijk als de onderstaande regels worden gevolgd:

 • minimaal 10 m² per persoon
 • de afstand tussen patiënten is steeds 1,5 meter
 • er is altijd minimaal één fysiotherapeut in de ruimte
 • het betreft individueel oefenen

Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met uw begeleidende fysiotherapeut.

Chronische zorg

De praktijkondersteuners doen in veel gevallen het consult digitaal, telefonisch of in een beeldbelgesprek. Ook kunnen ze mensen op 1,5 meter afstand begeleiden in hun spreekkamer.


Tandartspraktijk SGE Meerhoven

Tandartsenpraktijk SGE Meerhoven is open voor regulier tandartsgeneeskundige zorg. Ook hier worden de richtlijnen en maatregelen ten aanzien van het Corona virus in acht genomen.

DSP training

DSP Training heeft besloten om fysieke bijeenkomsten van groepstrainingen en cursussen met ingang van 7 april jl. weer mogelijk te laten zijn.

Uiteraard met inachtneming van de huidige RIVM-maatregelen èn gebruik van locaties waar de 1,5 meter afstand-regel kan worden gehandhaafd,

Het maximale aantal deelnemers zal worden aangepast aan de ruimte per afzonderlijke locatie.

Online groepstrainingen en bijeenkomsten alsmede groepstrainingen in 'blended vorm' (mix tussen fysieke en online bijeenkomsten) zullen in ons aanbod blijven, om op deze manier zoveel mogelijk deelnemers te kunnen bereiken.


Uitgelicht
Heeft u al toestemming gegeven?
Heeft u al toestemming gegeven?
Geplaatst: 6 september 2021

Uw medische gegevens beschikbaar bij spoed? Wel zo’n veilig idee. Give permission to share your medical records.

Beperkte bereikbaarheid SGE gezondheidscentra gedurende de hele zomervakantie
Beperkte bereikbaarheid SGE gezondheidscentra gedurende de hele zomervakantie
Geplaatst: 24 augustus 2021

Onze gezondheidscentra zijn van 26 juli t/m 5 september in de middagen vanaf 12.30 uur beperkt bereikbaar voor reguliere huisartsgeneeskundige zorg. From July 26th to September 5th, our healthcare centers will have limited accessibility for regular care in the afternoons from 12.30 pm.

Aan alle SGE patiënten die de jaarlijkse griepprik ontvangen
Aan alle SGE patiënten die de jaarlijkse griepprik ontvangen
Geplaatst: 19 augustus 2021

Dit najaar ontvangt u de griepvaccinatie en sommigen onder u ook de pneumokokkenvaccinatie. This fall you will receive the flu vaccination and some of you will also receive the pneumococcal vaccination.